marți, 19 martie, 2024

Calin Popescu Tariceanu pune cruce sperantelor lui Klaus Iohannis: alegerile europarlamentare nu schimba majoritatea

Distribuie:

Publicat:

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seara că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să influențeze actuală majoritate din parlament, după ce, în cursul zilei, șeful statului, Klaus Iohannis, apreciase politica românească se va reconfigura după europarlamentare.

”Părerea mea este că la aceste alegeri pentru Parlamentul European, ținând cont și de slabul interes al publicului, parazitat și de referendumul declanșat de președinte, neavând o participare numeroasă, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European vor constitui un indiciu pentru prezidentiale, dar doar un indiciu parțial. Ele sigur că au o incidență asupra peisajului politic, dar din punct de vedere legal, constituțional, rezultatul lor nu are cum să influențeze actuală majoritate din parlament. Dorința opoziției de a răsturna guvernul nu o pot contesta. Opoziția trebuie să viseze în fiecare noapte același lucru – că vine momentul la care răstoarnă Guvernul, dar rezultatul alegerilor pentru PE nu este un argument în plus”, a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că președintele Iohannis a convocat acest referendum ”pentru a găsi un motiv să intervină în această dezbatere politică”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Craiova, că politica românească se va reconfigura după alegerile europarlamentare.

”Politica românească se va reconfigura după aceste alegeri. Umblă așa unii prin țară care încearcă să spună oamenilor că „știți, nu contează nici europarlamentarele, în realitate, nici referendumul, fiindcă nu se întâmplă nimic”. Ei, dragii mei, țin să vă reamintesc că și ultima dată, în 2014, lucrurile au contat. Toate alegerile contează! Nu știu dacă vă amintiți – după alegerile din 2014, eu m-am hotărât să candidez la funcția de Președinte al României și, cu ajutorul vostru, am reușit. Acum, după europarlamentare și după referendum, va deveni foarte clar că românii își doresc altceva decât PSD! Altceva! Și este timpul să construim altă politică în România. Este timpul ca Opoziția parlamentară să se adune. Este timpul ca PNL să își ia rolul de mare partid de Opoziție în primire și să vină cu un concept pentru români și pentru România, și vor avea tot sprijinul meu, fiindcă ceea ce îmi doresc, în realitate, pentru România este o societate sănătoasă, o guvernare bună, bună pentru români, nu bună pentru șefii de la partid, și este nevoie, cu siguranță, și de câteva schimbări în Constituție, ca să funcționeze statul nostru mai bine”, a declarat șeful statului la Craiova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img