miercuri, 24 aprilie, 2024

Calitati terapeutice ale berii

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba despre bauturi alcoolice care au beneficii medicinale, vinul acapareaza toata atentia. Se spune ca un pahar cu vin rosu previne cancerul sau aparitia unor boli precum Alzheimer. Berea este privita de multi cu un ochi critic pentru ca umbla vorba despre ea ca… ingrasa. Sa fim intelesi insa: orice bautura cu grad mai mare sau mai mic de alcool ingrasa, daca este consumata in cantitati mari. Iata ce beneficii aduce berea, cand este consumata cu masura: Protejeaza inima. Nenumarate studii atesta ca un consum regulat de bere (1-2 doze pe zi pentru barbati si una pentru femei) protejeaza organismul de eventuale afectiuni cardiace. Astfel, riscul bautorilor de bere de a suferi un atac miocardic scade cu 30-35% fata de persoanele care nu consuma deloc bere.

Scade colesterolul: De fapt, creste nivelul de HDL, cunocut si sub numele de „colesterol bun”, a carui menire este sa ajute organismul sa se debaraseze de colesterolul rau. In plus, berea actioneaza asupra vaselor de sange, facandu-le mai rezistente. Creste nivelul de antioxidanti: Antioxidantii ajuta vasele de sange sa transporte mai mult oxigen in organism si neutralizeaza radicalii liberi, vinovati de distrugerea celulelor si de aparitia cancerului. Berea neagra este mult mai bogata in antioxidanti decat berea blonda, pe care lumea o consuma la scara larga.

Berea este un balsam excelent pentru păr. Hameiul din care se fabrică berea este bogat în silicaţi, care conferă strălucire, cresc volumul şi întăresc firele de păr de la rădăcină. Pentru a prepara un balsam din bere pentru păr, experţii recomandă să se fiarbă în prealabil, pentru evaporarea alcoolului, apoi să se amestece lichidul rezultat, după răcire, cu ulei extravirgin de cocos. Berea reglează echilibrul hormonal. Cercetătorii au descoperit că fitoestrogenii din hamei – compuşii asemănători cu estrogenul, din anumite plante, printre care şi leguminoasele – contribuie la reducerea bufeurilor şi altor simptome specifice menopauzei. De asemenea, berea are proprietăţi afrodisiace şi relaxante, datorită conţinutului de hamei, ceea ce favorizează creşterea libidoului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img