vineri, 29 martie, 2024

Calitatile extraordinare ale uleiului de oregano.Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de oregano poate fi antibioticul suprem. Stiati ca oregano are de opt ori mai multi antioxidanti decat merele si de trei ori mai multi decat afinele? Antioxidantii sunt necesari pentru a proteja organismul impotriva radicalilor liberi. Ei stimuleaza sistemul imunitar.

Uleiul de oregano este cel mai puternic ulei de plante din lume! Acesta a fost utilizat pentru prima data in Grecia Antica – in limba greaca, oregano inseamna “bucuria muntilor”. Grecii il foloseau in scopuri medicinale, acesta avandputernice efecte antiviral, antibacterian, antiseptic si antifungic datorate unui compus special numit carvacol.

De asemnea, uleiul de oregano este un remediu eficient pentru durerei si inflamatii. Acesta a fost principalul instrument antibacterian folosit de Hipocrate.

In 1977, la cel de-al doilea Congres International de fitoterapie si aromaterapie, tinut in Monaco, un medic francez pe nume Belaiche a prezentat uleiul de oregano ca referinta de baza pentru a compara actiunea bactericida a altor substante. Potrivit acestuia, dupa mai multe experimente riguroase de laborator, uleiul de oregano, dintre toate uleiurile naturale esentiale, a fost cel mai aproape de ceea ce am numi agentul antibacterian ideal.

Cercetarile asupra carvacolului
Actiunea terapeutica deosebit de puternica a carvacolului a fost demonstrata stiintific. De exemplu, cercetatorii mexicani au comparat carvacolul cu tinidazol (Fasigyn), un medicament foarte puternic prescris pentru tratarea giardiazei/lambliazei, bolii parazitare determinate de un protozoar. Rezultatele au aratat ca oregano este mult mai eficient impotriva infestarii cu giardia decat tinidazolul, medicamentul de electie cel mai prescris dintre cele mai prescrise pentru giardiaza, in plus, neavand efect advers.

Cecetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a nu mai putin de 18 antibiotice dintre cele mai populare si puternice. S-a dovedit ca acesta actioneaza mai eficient decat antibioticele si chiar distruge bacteriile rezistente la unele dintre ele.

Studiile in vitro demonstreaza ca uleiul de oregano blocheaza dezvoltarea diversilor fungi precum Candida, si chiar elimina aceste ciuperci din organism.

Alte beneficii ale uleiului de oregano
Uleiul de oregani da rezultate uimitoare in tratarea bolilor infectioase. In afara de actiune bactericida, acest ulei previne spasmele, convulsiile si tulburarile nervoase. De asemenea, este eficient in tratarea multor boli precum raceli / gripa, sinuzita, afectiuni pulmonare (astm, pneumonie, bronsita), artrita, candida, infectii ale urechii, eruptii cutanate, durere in gat, tuberculoza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img