vineri, 19 aprilie, 2024

Camatarii din Iasi sunt invidiosi! A aparut o firma care le face concurenta serioasa! Reclamele mincinoase aduc un profit ametitor. Un client s-a trezit ingropat in datorii

Distribuie:

Publicat:

Un iesean a fost inselat de o reclama facuta de o institutie financiara nebancara (IFN) • A crezut ca plateste rata transmisa de simulare • Pentru aproape 5.000 lei, trebuia sa returneze triplu • A cerut ajutorul institutiilor • ANPC spune ca in contract valoarea dobanzii este orientativa • "Cand am vazut prima rata, m-am dus si am inchis creditul la ei. Este o reclama mincinoasa, dar cei de la ANPC nu mi-au explicat nimic din lege. M-au tratat ca pe un sclav. E camatarie cu acte in regula. Nici la Sile Camataru nu aveai o asemenea dobanda. Am sunat pe numarul de pe site si mi-au transmis ca pot sa ma duc sa semnez actele la posta din Alexandru Cel Buna. Acolo era o persoana cu o masuta. Banii mi-au intrat pe card. Recunosc ca e greseala mea, ar fi trebuit sa fiu mai atent. Dar sunt multi oameni care nu inteleg", a precizat reclamantul • Ieseanul ia in calcul sa dea in judecata Credius IFN SA

Atentie la firmele de imprumuturi rapide! Un iesean, presat sa faca rost de bani, a apelat la o agentie de imprumuturi rapide din cartierul Alexandru, ce apartine de Credius IFN SA.

Mai intai a intrat pe site-ul firmei, unde a avut posibilitatea sa faca o simulare. Si-a propus sa imprumute suma de 5.300 lei, urmand sa plateasca o rata lunara, timp de doi ani, in valoare de 458 lei.

Contractul l-a semnat in luna februarie a acestui an. In acel moment, oferta i s-a parut convenabila. Dar cand a venit timpul sa plateasca rata, ieseanul s-a crucit. Rata a ajuns brusc la nivelul sumei de 676,99 lei. In acest context, pentru suma de 5.300 lei trebuia sa returneze suma de 16.224 lei, adica de cel putin trei ori suma imprumutata.

Ieseanul considera ca a fost inselat de o reclama mincinoasa, motiv pentru care a facut o plangere la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Greu i-a picat in momentul in care a primit raspunsul institutiei.

"Referitor la faptul ca pe site-ul www.credius.ro atunci cand ati realizat o simulare de costuri pentru un credit de 5.300 lei, v-a fost prezentata o rata de 458 lei, iar dumneavoastra ati contractat aceeasi suma (5.300 lei) cu o rata lunara de 676,99 lei, in urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca pe site clientii sunt informati ca: «prezentele informatii sunt orientative si nu au valoare contractuala. In conformitate cu normele interne ale Credius, oferta este personalizata si poate fi mai atractiva sau mai putin atractiva decat cea expusa in exemplul reprezentativ». Astfel, informatiile furnizate pe site sunt orientative, consumatorii fiind informati cu privire la costurile creditarii prin intermediul ofertei de credit, a informatiilor standard la nivel european privind creditul pentru consumatori si a contractului de credit", se arata in raspunul ANPC.

Clientul s-a enervat

Contactat telefonic, ieseanul G.G. a precizat ca ratele sunt mai mari decat la camatari. "Cand am vazut prima rata, m-am dus si am inchis creditul la ei. Este o reclama mincinoasa, dar cei de la ANPC nu mi-au explicat nimic din lege. M-au tratat ca pe un sclav. E camatarie cu acte in regula. Nici la Sile Camataru nu aveai o asemenea dobanda. Am sunat pe numarul de pe site si mi-au transmis ca pot sa ma duc sa semnez actele la posta din Alexandru Cel Bun. Acolo era o persoana cu o masuta. Banii mi-au intrat pe card. Recunosc ca e greseala mea, ar fi trebuit sa fiu mai atent. Dar sunt multi oameni care nu inteleg", a precizat reclamantul.

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea companiei Credius, dar reprezentantii acesteia nu au putut fi contactati. "Credius este o companie care ofera acces la finantare oricarei persoane capabile sa gestioneze un credit. Clientii nostri sunt tratati intotdeauna cu stima, onestitate si fara discriminare, indiferent de nivelul lor de venituri, varsta sau antecedente financiare", se arata in descrierea firmei.

Conform ultimelor date financiare, Credius IFN SA a inregistrat un profit de 1.782.210 lei, cu datorii de 9.447.398 lei, cu zero angajati. Datele sunt valabile pentru anul trecut.

In 2017 le-a mers cel mai bine, cand profitul a fost de 8,6 milioane de lei, cu datorii de 1,2 milioane lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img