sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Camera Superioara a Parlamentului Indiei a adoptat controversatul proiect de lege privind modificarea legii cetateniei

Distribuie:

Publicat:

Camera Superioară a Parlamentului Indiei a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul care prevede modificarea legislației privind acordarea cetățeniei pentru persoanele de altă religie decât cea musulmană care provin din trei țări aflate în vecinătatea Indiei, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Proiectul, care prevede acordarea cetățeniei indiene pentru persoanele de altă religie decât cea musulmană din Afganistan, Bangladesh și Pakistan și care au părăsit aceste țări înaintea anului 2015, este contestat de mai multe grupuri.

Modificarea legislativă a fost propusă de către partidul premierului Narendra Modi, BJP, iar partidele din opoziție, grupuri ale minorităților naționale, profesori universitari și mai mulți oficiali americani contestă acest proiect, întrucât ar discrimina comunitatea musulmană și ar permite obținerea cetățeniei pe criterii religioase, fapt ce ar încălca Constituția.

Mii de persoane au protestat în toată țara față de această modificare legislativă. Protestele împotriva acestui proiect de lege au devenit violente în regiunea de nord-est a țării, iar Armata indiană a fost nevoită să trimită trupe în statele Tripura și Assam.

În orașul Guwahati din Assam, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva protestatarilor, iar aceștia din urmă au aprins mai multe cauciucuri pe străzile orașului. Proiectul a fost votat cu 125 de voturi pentru și 105 împotrivă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img