marți, 23 aprilie, 2024

Campioana la lupte greco-romane

Distribuie:

Publicat:

Sectia de lupte libere de la CS “Viitorul” Vaslui a obtinut doua rezultate notabile la Campionatul National de lupte greco-romane, Under 23. Andreea Pauc a devenit campioana nationala la categoria 58 kg.

Sportiva antrenata de Neculai Beligan este o abonata a podiumurilor. In 2015, vasluianca a devenit vicecampioana mondiala la lupte pe plaja, la categoria 60 kg.

Andreea Pauc a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Vaslui, ca sefa de promotie, iar de lupte s-a apucat la varsta de 13 ani, in sase ani ajungand dubla campioana nationala la lupte libere, sport de care s-a apucat “mai mult din curiozitate“.

“De mica am fost baietoasa si mi-a placut sa fac sport. Am fost adusa la lupte de domnul Beligan. Mi-a placut imediat, insa parintii nu au fost de acord sa practic acest sport. Am plans mult si i-am implorat sa ma lase. Doar asa am reusit sa ajung sa fac performanta”, povesteste Andreea.

ABC-ul luptelor libere l-a invatat sub indrumarea antrenorului Marian Sluser, la Centrul-satelit de la Feresti, localitatea natala. La varsta de 14 ani, a fost adusa la Vaslui, unde Nicu Beligan a reusit sa o pregateasca pentru marea performanta.

La Timisoara, CS “Viitorul” Vaslui a mai obtinut un titlu de vicecampioana nationala, prin Bianca Antochi, la categoria 60 kg. Vasluiul a luat, de asemenea, locul 6 la categoria 48 kg, prin Catalina Bucur, si locul 5 la categoria 75 kg, prin Oana Atanasoaie. Pe echipe, Viitorul Vaslui a ocupat locul 2, dupa Timisoara. Podiumul a fost completat de echipa Craiovei, care a luat bronzul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img