joi, 28 martie, 2024

Cancer colorectal: consumul de pește de trei ori pe săptămană reduce riscul

Distribuie:

Publicat:

Consumul de pește reduce riscul de cancer. Consumul de sardine, somon sau macrou ar crește șansele de supraviețuire pentru pacienții cu cancer colorectal, potrivit unui nou studiu științific.

Pește bogat în omega 3 împotriva cancerului colorectal

Consumul peștelui de mai multe ori pe săptămână ar putea reduce riscul de cancer colorectal, potrivit unui nou studiu științific. Aceste studii specifică faptul că este vorba în special de pește gras bogat în omega-3, cum ar fi somonul sau sardinele, deja cunoscute pentru beneficiile lor asupra creierului.

Lucrarea publicată în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology, a permis cercetătorilor să urmareasca peste 470.000 de participanți care au răspuns la chestionare despre obiceiurile lor alimentare. Acești voluntari au oferit informații despre aportul lor săptămânal de fructe de mare și, de asemenea, despre tipul de pește: alb, gras sau slab.

Consumul de pește reduce riscul de cancer. Riscuri reduse cu 12% la trei porții de pește pe săptămână

Autorii studiului au urmărit cu toate acestea participanții timp de aproape 15 ani. Dintre participanți, 6.291 au dezvoltat cancer colorectal. Iar rezultatele arată că consumul a 359,1 g pe săptămână ar reduce riscul de cancer colorectal cu 12% comparativ cu un consum săptămânal mai mic de 63,49 g. O porție este estimată la aproximativ 100 g.

Potrivit Dr. Marc Gunter, care a condus lucrarea, studiul nu a luat în considerare aportul de ulei omega-3. „Această suplimentare nemăsurată a uleiului de pește poate avea, de asemenea, un efect asupra cancerului de colon. Vor fi necesare studii suplimentare pentru a vedea dacă peștele sau uleiul de pește afectează riscul de cancer colorectal. „Dar un lucru este sigur, consumul regulat de pește este bun pentru sănătatea ta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img