joi, 28 martie, 2024

Cancer ovarian: acordați atenție igienei intime a vaginului

Distribuie:

Publicat:

Igienta intima excesiva da cancer. Dorind să facă prea mult și să asigure o „curățenie” perfectă, femeile își pun în pericol flora vaginală și cresc riscul de cancer ovarian.

Curățenia excesivă poate fi dăunătoare pentru sănătate. Igiena vaginală intimă este un factor de risc pentru cancerul ovarian, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în revista medicală Epidemiologie. Distrugând flora vaginală, dușul intim promovează infecțiile.

Cercetătorii de la Institutul Național de Știință a Sănătății Mediului din Statele Unite au studiat datele medicale a 41.654 de femei, cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani.

Participanții au vut în special să afle ce fel de igienă intimă practică și în ce ritm, dacă au folosit săpunuri antibacteriene, talc… Femeile au fost urmărite timp de 6 ani și 154 dintre ele au dezvoltat cancer de ovare. Oamenii de știință au descoperit că igiena intima excesiva este un factor de risc pentru cancerul ovarian.

Igienta intima excesiva da cancer. Vaginul este curat

Vaginul nu este murdar, dimpotrivă. Flora vaginală constituie un ecosistem fragil bazat pe aciditatea specifică și pe prezența bacteriilor protectoare care fac posibilă evitarea senzației de mâncărime sau chiar arsuri și observarea apariției unei infecții sau a unei drojdii. Dușul intim riscă să atace acest ecosistem și să-i distrugă echilibrul. Este necesar să vă spălați superficial, să nu folosiți săpun antibacterian.

„Dusul elimină bacteriile care sunt prezente în mod natural în corpul nostru pentru a ne proteja de infecții”, a declarat Beverly Whipple, secretar general al Asociației Mondiale pentru Sănătate Sexuală pe site-ul ziarului Everyday Health. „Vaporii nu sunt buni pentru vaginul tău, mai ales în ceea ce privește pH-ul”, adaugă dr. Jen Gunter, medic ginecolog. „Niciodată nu ar trebui să faci asta”.

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img