marți, 16 aprilie, 2024

Cancerul cerebral și telefonul mobil: o legătură recunoscută oficial

Distribuie:

Publicat:

Telefonul mobil provoaca cancer cerebral. Curtea de Casație din Italia tocmai a recunoscut o legătură între tumora cerebrală și utilizarea intensivă a telefonului mobil. Un adevărat soc pentru acest subiect foarte controversat!

Un senior executiv cu cancer la creier tocmai și-a câștigat cauza într-un proces împotriva jobului sau din Italia. Potrivit acestuia, tumora sa rezultă din utilizarea intensivă a telefonului său mobil, în contextul profesional, timp de 12 ani.

Dezbatere reînviată

După ce a examinat argumentele științifice prezentate de urmărirea penală, instanța a validat cererea reclamantului. Cancerul cerebral al angajatului a fost recunoscut ca o boală profesională și el va primi acum o pensie de invaliditate.

Studiile de apărare care puneau în discuție o legătură între telefoanele mobile și cancerul creierului în timpul primului proces au fost respinse. Curtea de Casație a constatat că a existat un conflict de interese. Aceste studii sunt finanțate de companii.

Această decizie a instanței este un reper și va reînvia cu siguranță dezbaterea cu privire la efectele telefonului asupra creierului.

Telefonul mobil provoaca cancer cerebral

Deja în 2011, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), o agenție specializată a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a recunoscut utilizarea telefonului mobil ca fiind potențial cancerigen pentru om.

Ca măsură de precauție, trebuie urmate câteva gesturi bune. Este recomandat să evitați utilizarea telefonului în lifturi și vehicule (unde recepția este slabă) și când vă deplasați (comutarea repetată a antenelor cu releu), deoarece aceasta crește expunerea la unde. De asemenea, este recomandabil să acordați prioritate conversațiilor scurte, să folosiți căștile și să evitați să permiteți copiilor mici să folosească un telefon mobil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img