sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cancerul pulmonar: testul de sange care inlocuieste biopsia

Distribuie:

Publicat:

Test de sange pentru cancerul pulmonar. În cadrul congresului ESMO 2019 organizat la sfârșitul lunii septembrie în Spania, cercetătorii au prezentat un nou test de sânge pentru pacienții cu cancer pulmonar. Acesta ar înlocui biopsia.

Un test de sânge în loc de biopsie

Lupta împotriva cancerului continuă și iata un alt pas care tocmai a fost făcut datorită unui nou test de sânge. Destinat pacienților cu un anumit tip de cancer pulmonar, acesta ar preveni biopsia. Nu este nevoie să luați o probă de tumoră pentru analiză, este suficient un simplu test de sânge.

Acest nou test de sânge a fost prezentat la Congresul ESMO 2019 care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie 2019 la Barcelona, ​​Spania. Shirish Gadgeel de la Universitatea din Michigan, SUA, și echipa sa au dat detalii despre descoperirea lor. Ei au explicat modul în care testul identifică mutații complexe ale ADN-ului în cancerul pulmonar cu celule mici (NSCLC, cea mai comună formă de cancer), care sunt potrivite pentru cele mai recente medicamente vizate. Testul ar putea ajuta medicii să aleagă cel mai bun tratament pentru pacienți.

Test de sange pentru cancerul pulmonar. Un cost ridicat, dar care ar trebui să scadă in timp

„Una dintre cele mai mari schimbări recente în tratamentul NSCLC a fost capacitatea noastră de a identifica mutațiile genetice țintite care determină evoluția bolii, dar este foarte dificil să obținem o probă de tumoră adecvată pentru analiză”, a spus Shirish. Gadgeel. Acest nou test de sânge ar înlocui biopsia și ar obține aceleași rezultate.

O descoperire încurajatoare, dar încă foarte scumpă. Cu toate acestea, potrivit profesorului Alberto Bardelli, de la Departamentul de Oncologie de la Universitatea din Torino, Italia, cu cât acest test va fi utilizat mai mult, cu atât costul acestuia va scădea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img