joi, 25 aprilie, 2024

Cand e oportun ca femeia sa preia fraiele relatiei

Distribuie:

Publicat:

Vrei ca relatia ta cu partenerul sa fie echitabila, cat dai, atat sa primesti. Dar expertii spun ca sunt cateva situatii specifice cand este nevoie sa preiei conducerea, pentru a evita dezechilibre mai mari. Iata care sunt aceste situatii:

Vrei sa ai „discutia hotaratoare". Sa presupunem ca va vedeti de ceva vreme si ca in acest timp nu te-ai intalnit cu altcineva, dar inca nu sunteti „oficial" impreuna, asa ca nu stii cat de serios trebuie sa iei lucrurile care oricum sunt incerte. Cea mai buna solutie este sa fii deschisa si sincera pentru ca barbatii nu tin la subtilitati, spune Diana Kirschner, autoarea cartii Love in 90 Days. Aceasta este de parere ca este de preferat sa ii spui ca in ceea ce te priveste, esti de parere ca sunteti un cuplu minunat, dar ai nevoie sa stii exact in ce stadiu sunteti pentru ca tu cauti o relatie de durata, iar daca el nu este dispus la angajamente, cel mai bine ar fi sa iti dea de veste. Nu trebuie sa ii dai un ultimatum, doar expune-i acele lucruri la care tii cu adevarat atunci cand vine vorba de viata personala.

Amorul a devenit rutina. Lucrurile au inceput sa devina anoste in dormitor? Simti ca nu te mai atrag relatiile intime iar el nu face nimic sa imbunatateasca situatia? Este, de fapt, un lucru foarte des intalnit la cuplurile care au ceva timp de cand sunt impreuna. Ei bine, din moment ce un barbat gaseste acele miscari care te duc la orgasm, ii este frica sa devieze de la ele, sa aduca altele noi, riscand sa nu iti mai ofere placere. Data viitoare cand trece pe „pilot automat", sopteste-i ca vrei ceva putin mai obraznic, mai indraznet si spune-i ce tare te-ar excita daca ati incerca, explica Marty Klenin, sexolog. Spunandu-i la timp, si nu dupa ce actul sexual s-a consumat.

A renuntat la romantism. Este vineri noapte si voi stati in fata televizorului uitandu-va la nu stiu ce meci de fotbal. Din nou. Iti suna cunoscut? „Daca sunteti impreuna de ceva timp, iubitul tau va tinde sa uite ca trebuie sa te mai surprinda, este ceva tipic barbatesc", explica Kirschner. Ca sa il faci sa revina la romantism, trebuie sa ii oferi putina inspiratie. Pune la cale o iesire sambata seara intr-un loc decorat exact asa cum ai vrea tu sa il decoreze el pentru tine – o cina cu lumanari aprinse si vin rosu urmata de o plimbare prin parcul preferat. La sfarsitul serii, spune-i ca saptamana viitoare este randul lui sa te surprinda. Din moment ce i-ai amintit cat de importante sunt lucrurile acestea pentru tine, va reintra in joc si va incepe sa planuiasca lucruri dragute si atractive pentru voi doi.

Acestea sunt cateva momente in care ar trebui sa tragi un semnal de alarma, daca vezi ca lucrurile iau o intorsatura gresita. Sigur ca vor fi si altele penrtu ca, din pacate, echilibrul unei relatii nu se obtine atat de usor. Tine minte faptul ca exista o singura cheie a succesului in relatia de cuplu: comunicarea. Ea te va ajuta sa treci peste toate obstacolele din relatia amoroasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img