joi, 25 aprilie, 2024

Cand putem consuma carbohidrati pentru ca organismul sa ii transforme in energie si nu in grasime

Distribuie:

Publicat:

Carbohidratii nu sunt cei mai mari dusmani ai dietei atunci cand sunt consumati inteligent, spune un nutritionist. Secretul este perioada din zi in care sunt consumati, pentru ca orgamismul sa ii poata transforma in energie, nu in depuneri de grasimi.

Cand vine vorba de pierderea in greutate si de carbohidrati, Michelle Adams-Arent, consultant in domeniul nutritiei sportive, spune ca oamenii ar trebui sa tina cont de perioada in care ii consuma, astfel incat pentru ca organismul sa ii transforme in energie, nu in depuneri de grasime, noteaz adevarul.ro. „Daca ati putea consuma carbohidratii inaintea antrenamentului sau putin mai de dimineata, nu noaptea, ati putea observa o schimbare. Dimineata, corpul nostru gestioneaza mai bine nivelul de carbohidrati. Organismul nostru este mai in masura sa utilizeze carbohidratii in acel moment si este mai putin probabil sa fie depozitati ca grasimi. 

Acelasi lucru se intampla si atunci cand ii consumam inainte de antrenamente“, spune Michelle. Miscarea schimba modul in care organismul reactioneaza la mancare. Pentru ca, de fapt, zaharul nu face atat rau pe cat credem. Este o problema de sincronizare. Nu avem nevoie de el atunci cand stam pe canapea. Corpul are nevoie de energia furnizata de carbohidrati atunci cand poate sa o utilizeze, explica nutritionistul. Este ca si cum ati incerca sa umpleti rezervorul de gaz atunci cand nu folositi masina. Daca ati continua sa il umpleti va da pe rascoale. Il depozitati ca grasime corporala. Deci, cand este cel mai bun moment pentru a consuma carbohidrati? Inainte de antrenamente, dimineata devreme, atunci cand corpul este mai in masura sa arda aceste substante nutritive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img