vineri, 29 martie, 2024

Cand se organizează Black Friday în Romania?

Distribuie:

Publicat:

Au început pregătirile pentru Black Friday. Oficial, la noi, Vinerea Reducerilor va fi pe 15 noiembrie. În realitate, unele magazine au dat deja startul promoţiilor.

De Black Friday se vând, de obicei, electrocasnice, electronice (smartphone, tablete, laptop-uri, smartwatch-uri), cosmetice, produse de îngrijire, dar reduceri vor fi și la mașini, asigurări, credite, imobiliare, mobilă, produse de bricolaj sau diverse abonamente la servicii.

Iată cele mai frecvente capcane folosite de companii în timpul Black Friday, pentru a păcăli clienţii:

BLACK FRIDAY 2019 – abateri de informare privind caracteristicile produsului şi momentul încheierii contractelor

– nerespectarea termenelor de livrare, livrarea de alte produse faţă de cele comandate, livrarea de produse cu deficienţe sau neconforme cu specificaţiile de pe site

– nerespectarea termenelor de ramburs

– comportament incorect în relaţia cu consumatorii

– nerespectarea termenelor de remediere

– practici comerciale înşelătoare (de exemplu nerespectarea modului de calcul al preţului ori existenţa unui avantaj specific preţului).

De la frigidere și până la telefoane, toate produsele vor fi la preț special. Pregătirile pentru un astfel de eveniment se fac și cu șase luni înainte. Mare atenție însă la practicile înșelătoare. Verificați cu mare atenție prețul unui produs pe mai multe magazine sau chiar căutați istoricul de preț al unui produs pe portalurile de comparație.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img