vineri, 19 aprilie, 2024

Cand se recomanda dieta cu suc de afine si cand e contraindicata

Distribuie:

Publicat:

Afinele si-au castigat faima datorita proprietatilor antioxidante. Dieta cu suc de afine este una de detoxifiere, populara în randul celebritatilor. Dar, înainte de orice regim este necesara consultatia un medic. Antioxidantii din afine vor alunga toxinele din organism si vor îmbunatati metabolismul. Sucul contine foarte multe vitamine necesare pentru regenerarea celulara si pentru îmbunatatirea aspectului pielii. Plus, daca vrei sa scapi de celulita nesuferita, tot afinele se dovedesc a fi o solutie eficienta. Dieta dureaza trei zile, însa este important ca apoi sa continui sa mananci fructe si legume proaspete sau fierte.Cu o saptamana înainte de cura este recomandat sa nu consumi alimente bogate în grasimi, zahar, cofeina si nicotina. Nu urma dieta iarna, deoarece în timpul anotimpului rece organismul are nevoie de mai multe calorii.

Ce presupune dieta? Timp de trei zile sa consumi suc de afine fara sa te atingi de alimente solide. Daca nu reusesti sa urmezi programul atat de strict, poti manca portii mici de fructe. Se recomanda mere sau pere, pentru ca sunt bogate în fibre. Trebuie sa bei cinci sau sase pahare de apa pentru a nu te deshidrata. Sucul nu trebuie sa contina conservanti sau zahar, asa ca cel mai bine ar fi sa îl prepari acasa, în fiecare dimineata.

Riscuri: Dieta nu este sufiecient de sanatoasa pentru a fi prelungita sau repetata. Ceea ce o sa pierzi se numeste „greutate de apa” si daca nu continui cu un regim sanatos exista riscul sa pui kilogramele la loc. Este o „dieta moft, multi medici sustin ca nu trebuie sa fie urmata mai mult de 24 de ore.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img