sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cand usturoiul devine periculos pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Usturoiul este o minune pentru organism dar acesta poate sa devina un pericol daca este consumat atunci cand nu trebuie! Acesta este folosit de foarte multa lume ca remediu pentru a trata sau pentru a preveni multe probleme de sanatate cum ar fi tensiunea arteriala, colesterolul ridicat si multe altele… Usturoiul este unul din cele mai bune alimente pentru stimularea sistemului imunitar. Acest lucru este demonstrat de catre persoanele care iau zilnic supliment de usturoi. Specialistii au tras concluzia ca usturoiul consumat de aceste persoane a redus riscul racelilor si gripelor cu 63%!

Usturoiul are multe beneficii, dar asa cum spuneam este si un pericol pentru organism! Cand este consumat crud poate provoca respiratie urat mirositoare, arsuri la stomac, gaze, greata si un gust picant persistent în gura! Persoanele cu stomacul sensibil nu ar trebui sa consume usturoi. Consumul prea mult de usturoi poate agrava sau irita tractul gastro-intestinal al unei persoane.

Usturoiul poate interactiona cu actiunea anticonceptionalelor, ciclosporinei si altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul HIV. Femeile care alapteaza au constatat ca usturoiul ofera laptelui matern o aroma pe care copilul o poate respinge. Daca se aplica direct pe piele, usturoiul poate provoca iritatii si arsuri, mai ales în cazul copiilor mici.

Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Preparatele pe bază de usturoi au efect bun atat asupra circulaţiei periferice, cat si asupra inimii. Pulsul devine mai rar si se regularizeaza. Se diminuează efortul cardiac si se ameliorează tulburarile de ritm. Scade riscul de a face tromboza, varice si hemoroizi. Determina scăderea colesterolului din sange și previne ateroscleroza. Are si actiune antihemoragica. Este puternic antibacterian si, de aceea, este indicat nu numai în afectiuni respiratorii (bronsite cronice, rinite, gripa, efizem pulmonar, tuse spastica sau convulsiva, astm bronsic, raguseala, guturai), dar si în cazuri de diaree infectioasa. Previne cancerul cailor digestive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img