joi, 28 martie, 2024

Cand va fi disponibil Programul SRL-D, prin care firmele pot primi pana la 10.000 de euro de la stat.Vezi data

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor a comunicat o noua data estimativa la care urmeaza sa se deschida, anul acesta, Programul prin care statul acorda ajutoare de pana la 10.000 de euro firmelor detinute de antreprenorii debutanti.

Data estimativa la care programul bugetat anul acesta cu aproape 30 de milioane de lei urmeaza sa se deschida este 10 septembrie 2015,  cu 17 zile intarziere fata de data estimativa anuntata initial.

“Data estimata de deschidere a aplicatiei de inscriere este 10.09.2015” – a comunicat, miercuri, Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor.

“Deschiderea programului este conditionata de aprobarea de catre Guvern a hotararii privind modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 96/2011. Hotararea a fost aprobata in sedinta de Guvern din 19.08.2015 si publicata in Monitorul Oficial din 30.08.2015”, justifica ministerul amanarea.

Pentru deschiderea aplicatiei electronice pentru Programul SRL-D, ministerul trebuie sa publice in Monitorul Oficial procedura de derulare a schemei de finantare pe anul 2015 si sa aiba finalizata si aplicatia de inscriere online a firmelor.

“Urmeaza publicarea in MO a procedurii de implementare a programului si definitivarea aplicatiei informatice de inscriere. Procedura de implementare a programului a fost transmisa la MO in data de 7.08.2015. Se estimeaza publicarea procedurii cel tarziu 4.09.2015”, a mai precizat ministerul, pentru StartupCafe.
 
Un alt program guvernamental de sprijin pentru firmele mici si mijlocii aflat in intarziere este Programul pentru Sustinerea Mestesugurilor si a Artizanatului, care urmeaza sa fie deschis pe 15 octombrie 2015, dupa cum a mentionat Ministerul Energiei, pentru StartupCafe.

“Se estimeaza deschiderea sesiunii de inscriere pentru program la data de 15.10.2015.  Procedura de implementare a programului se afla pe circuitul de avizare interna din cadrul MEIMMMA”, a precizat sursa citata.

Acest program era prevazut initial sa se deschida inca din 17 august 2015.

Ce castigi prin programul SRL-D

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri (SRL-D) dispune de un buget total de 29.879.000 lei in anul 2015, conform datelor tramnsmise de Ministerul Energiei.

Prin Program se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

– Alocatie Financiara Nerambursabila – maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 44.821 lei/ beneficiar;

– Contributie proprie sau credit bancar – minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

– Obiectivul principal al schemei de minimis  il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorii debutanti in afaceri in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Pot inregistra societati cu raspundere limitata de tip SRLD: persoanele fizice, denumite in continuare intreprinzatori debutanti in afaceri, care indeplinesc cumulativ, la data depunerii Formularului de inscriere in program, urmatoarele criterii de eligibilitate:

a) are capacitate juridica deplina de exercitiu;

b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar sau asociat al unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;

c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale ordonante de urgenta nr. 6/2011;

d) completeaza o declaratie pe propria raspundere, sub sanctiunea legii penale, ca indeplineste conditiile prevazute la lit. b), pe care o depune la registrul comertului odata cu cererea de inmatriculare a societatii;

e) nu a mai beneficiat de finantare in cadrul acestui Program.

Ce castigi prin Programul Artizanat

Prin programul care dispune de un buget total de 1,7 milioane de lei, se asigura participarea gratuita la targ pentru intreprinderile unice, beneficiarii selectati in urma inscrierii online in program.

Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora (daca este cazul), cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului, etc. doar pentru participarea la Targ.

Se acorda finantare pentru transportul produselor, in cazul in care acestea necesita un transport separat si nu pot fi transportate in acelasi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maxima acordata unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depasi 1000 lei pentru targ. In limita acestor sume beneficiarul isi poate deconta transportul. In cazul in care beneficiarul se deplaseaza cu autoturismul personal va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi.

Pot beneficia de prevederile Programului operatorii economici: intreprinderi mici si mijlocii definite conform prevederilor Legii nr.346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare,  respectiv societatile, societatile cooperative, inclusiv societatile cooperative mestesugaresti mixte, persoanele fizice autorizate care desfasoara activitati economice in mod independent, intreprinderile individuale, intreprinderile familiale, precum si asociatiile profesionale sau fundatiile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img