joi, 25 aprilie, 2024

Candidatură surpriză pentru organizarea Olimpiadei din 2032. Coreea de Sud și Coreea de Nord doresc să organizeze împreună Jocurile Olimpice

Distribuie:

Publicat:

Liderii coreeni Kim Jong-un și Moon Jae-in au decis să înainteze o propunere comună de a găzdui Jocurile Olimpice din anul 2032, conform unei declarații comune în urma summitului de miercuri, relatează Reuters preluată de mediafax.

Conform declarației, aceștia au fost de acord ca cele două țări să participe împreună la competițiile internaționale ce urmează, inclusiv Jocurile Olimpice din anul 2020, care se vor ține în Tokyo.

Ideea găzduirii comune a Jocurilor Olimpice din anul 2032 a fost propusă inițial săptămâna trecută de către ministrul Sportului din Coreea de Sud, Do Jong-hwan.

Președintele american Donald Trump și-a manifestat entuziasmul față de ideea celor doi președinți printr-un mesaj postat pe Twitter.

„Coreea de Nord și Coreea de Sud vor înainta o propunere comună de organizare a Jocurilor Olimpice din anul 2032. Extraordinar!”, a declarat Trump.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img