vineri, 19 aprilie, 2024

Capul unei reţele de migranţi din Portugalia, depistat la P.T.F. Albiţa

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut o femeie, cetăţean R. Moldova, urmărită internaţional, pe numele ei fiind emisă o alertă de punere in aplicare al unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 6 ani, de către autorităţile din Portugalia.

Luni,5 septembrie, in jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra in ţară, cetăţeanul din R. Moldova Dorina T., in varstă de 56 de ani, pasageră intr-un un autoturism marca Nissan inmatriculat in R. Moldova.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emisă, de către autorităţile din Portugalia, o alertă de punere in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 6 ani, pentru săvarşirea infracţiunilor de corupţie pasivă, delapidare, complicitate la trecere şi şedere ilegală pe teritoriul Portugaliei, fals in inscrisuri oficiale şi uz de fals.

In fapt, autorităţile portugheze au stabilit faptul că femeia a fondat la Lisabona o asociaţie internaţională, prin intermediul căreia asigura invitaţii la diverse evenimente cetăţenilor moldoveni care vroiau şă ajungă şi să rămană pe teritoriul Portugaliei. Astfel, anchetatorii portughezi au stabilit că femeia era coordonatoarea unei reţele trafic de migranţi, din care făceau parte 28 de persoane.

Persoana in cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, in vederea luării măsurilor ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img