marți, 23 aprilie, 2024

Care este valoarea normala a tensiunii arteriale, în functie de varsta. Uite aici tabelul

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arteriala este o afectiune cu care se confrunta foarte multe persoane. Printre principalele cauze care o provoaca se numara sedentarismul si un regim alimentar nesanatos. Cateva dintre simptomele hipertensiunii arteriale sunt: dureri constante de cap, sangerari nazale, respiratie grea. Ca sa previi aparitia acestei afectiuni ar trebui sa adopti un regim de viata sanatos, care sa cuprinda consum ridicat de fructe si legume si reducerea consumului de alimente grase, prajite, ori pline de sare. De asemenea, ar trebui sa faci miscare cel putin jumatate de ora in fiecare zi.

Potrivit specialistilor de la Asociatia Americana a Inimii, citati de goodmorningcenter.com, de la varsta de 20 de ani ar trebui sa iti iei tensiunea la fiecare doi ani, daca este mai mica de 120/80. Cand valoarea ei este mai mare, vizitele la medic ar trebui sa fie mai dese. Tensiunea creste cu fiecare bataie a inimii si scade in timpul dintre doua batai. Din aceasta cauza, ea poate varia de la un minut la altul, mai ales daca apar schimbari ale posturii, daca faci miscare, te stresezi sau nu dormi bine. Daca valoarea este prea mare o data, nu inseamna ca suferi de hipertensiune. Medicul tau trebuie sa iti masoare tensiunea de mai multe ori, in perioade diferite. Pentru a pune un astfel de diagnostic.

Semne ca suferi de hipertensiune arteriala – De cele mai multe ori, hipertensiunea arteriala trece neobservata, insa sunt unele semne care ar trebui sa te trimita la medic. Astfel, durerile constante de cap, dificultatile de respiratie si sangerarile nazale sunt un semnal de alarma. Riscul de a suferi de aceasta afectiune creste dupa 45 de ani, de aceea, dupa aceasta varsta, ar trebui sa o iei anual. Sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de sare, lipsa de potasiu, lipsa de vitamina D, consumul excesiv de alcool si stresul pot favoriza aparitia bolii.

Cum previi aparitia hipertensiunii arteriale – Daca ai fost diagnosticata cu hipertensiune arteriala sau vrei sa previi aparitia ei, este obligatoriu sa ai un stil de viata sanatos. Mananca multe fructe si legume si evita produsele procesate, scade consumul de sare ti mentine o greutate corporala normala. Fa cel putin 30 de minute de miscare pe zi si limiteaza consumul de alcool. Renunta la tigari si nu te stresa si iti va fi mai usor sa lupti cu hipertensiunea arteriala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img