joi, 28 martie, 2024

Care sunt cele mai bune remedii impotriva matretii

Distribuie:

Publicat:

Parul incarcat de matreata iti aduce disconfort si te impiedica sa te simti bine in pielea ta. In loc sa cauti tot felul de solutii ca sa iti acoperi capul, mai bine foloseste remediile din natura!

Clatirea parului cu otet

Dupa ce te speli pe cap, iti poti clati parul cu otet din mere dizolvat in putina apa. Are actiune antibacteriana si antifungica. Nu iti face griji in privita mirosului, caci va disparea.

Bicarbonat de sodiu

Pentru inlaturarea matretii poti folosi si bicarbonat de sodiu. Amesteci o lingura de bicarbonat cu doua cani de apa si te speli pe cap, masand usor radacina. Apoi iti clatesti parul cu apa calduta.

Ulei de cocos

Ca sa alungi matreata, poti folosi si ulei de susan sau de cocos. Iti masezi scalpul apasand usor, dupa care lasi sa actioneze 10-15 minute. Te speli cu sampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra matretii.

Sampon dermatocosmetic

Indicata este si utilizarea unui sampon dermatocosmetic. Ideal este unul care sa contina sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care il are in cazul matretii, incetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuand si chiar stopand formarea matretii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img