joi, 28 martie, 2024

Care sunt cele mai delicioase persoane pentru tantari

Distribuie:

Publicat:

O echipa de cercetatori de la Universitatea Medicala de Stat din Siberia a descoperit ca tantarii sunt atrasi in mod diferit, in functie de grupa de sange a oamenilor, iar cea mai „delicioasa” este zero.

Tantarii aterizeaza pe pielea persoanelor cu sange din grupa zero de doua ori mai des decat pe cea a persoanelor cu grupa de sange A, au anuntat cercetatorii citati de Rador. Totodata, exista si alti factori care fac ca tantarii sa se indrepte spre „cea mai delicioasa” persoana din multime. Aceste insecte sunt atrase de persoane care transpira mult, de temperatura crescuta a corpului si de mirosul uman. 

Cu cat nivelul metabolismului unui individ este mai ridicat, cu atat mai mult dioxid de carbon elibereaza in aer, devenind atractiv pentru tantari, deoarece acest gaz orienteaza receptorii insectelor in descoperirea de surse alimentare. Din acest motiv, este mai probabil ca un tantar sa intepe o persoana in varsta decat un copil, femei insarcinate, persoane cu un indice de masa corporal ridicat si, de asemenea, persoane care fac efort fizic. 
 
Cercetatorii au descoperit ca aceste insecte zburatoare enervante se adapteaza rapid si devin rezistente la cele mai comune remedii pe care le folosim impotriva lor. Din acest motiv, multi dintre repelentii cunoscuti nu mai sunt eficienti. Cea mai sigura metoda de protejare impotriva tantarilor este utilizarea aparatelor cu ultrasunete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img