joi, 25 aprilie, 2024

Care sunt cele sase semne care iti spun ca trebuie sa iti schimbi modul de viata

Distribuie:

Publicat:

Viata este prea scurta ca sa nu o traiesti la maximum. Daca ceea ce faci acum nu te multumeste, esti constant preocupat de ceea ce fac cei din jur si astepti cu nerabadare o vacanta, este vrea sa faci cateva schimbari in viata ta. Iata care sunt semnele ca nu te afli pe drumul cel bun.

1. In fiecare saptamana, astepti cu nerabdare ziua de vineri
Vinerile sunt distractive, dar atunci cand faci ceea ce iti place, fiecare zi poate fi foarte distractiva. Daca traiesti doar pentru weekend-uri, este timpul sa reflectezi cu adevarat asupra stilului tau de viata  si sa incerca sa faci niste schimbari. Este nevoie de multa autodescoperire si de eforturi, dar este intr-adevar posibil sa traiesti o viata pe care s-o iubesti chiar si in zilele de luni.
 
2. Traiesti pentru vacante
Concediile sunt minunate, dar ceea ce este chiar mai bine de atat este construirea unei vieti in care  nu ai nevoie de o vacanta, in care poti face ceea ce-ti face placere mai multe saptamani pe an, nu doar cele trei alocate. Asa cum Seth Godin a spus: „In loc sa te intrebi cand ai urmatoarea vacanta, poate ca ar trebui sa-ti faci din care nu simti nevoia sa evadezi“. 
 
3. Nu te concentrezi pe prioritatile tale
Scrie pe hartie primele 3 prioritati ale tale. Apoi scrie cele 3 lucruri pe care te concentrezi in cea mai mare parte a timpului. Iti petreci timpul in functie de prioritatile tale? Investind constant timp in ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine este una din cheile sprea a te simti implinit in viata. Daca nu te concentrezi pe ceea ce este important pentru tine, este timpul sa faci niste schimbari.
 
4. Nu stii ce te motiveaza si nu iti oferi spatiu sa descoperi
 Daca nu ti-ai gasit pasiunea, nu o vei gasi daca continui sa persistand in aceeasi rutina, mereu si mereu, an dupa an. Pentru a descoperi ce te motiveaza, incepe prin a crea spatiul in viata ta pentru a cauta acel lucru care te pune in miscare. Ofera-ti timp sa iti dati seama cine esti, care sunt punctele tale forte si ce te intereseaza. Experimenteaza invatand lucrurilor noi, petrece timp cu oameni care te inspira si fa lucruri care te entuziasmeaza si mai putine lucruri care te storc de energie.
 
5. Esti frecvent invidios
 Daca simti des invidie fata de cineva, exista 3 schimbari care trebuie luate in considerare:

• Gaseste ceva pe care sa te concentrezi in drumul tau in locul calatoriei altcuiva. Uneori, asta implica o pauza de la social media.
• Inspira-te de persoana pe care invidios si lucreaza pentru un scop similar in viata ta.
• Decide ca ceea ce are alta persoanea nu este ceva pentru care tu ai fi dispus sa depui efort pentru a-l obtine, asa ca felicita acea persoana si alege sa nu fii invidios. 
 Cand te simti invidios, gandeste-te de ce doresti ceea ce are cealalta persoana. Traind o viata dupa propriile reguli, axata pe prioritatile tale, pasiunile si punctele forte, iti va oferi mult mai multa implinire decat incercarea de a fi altcineva.
 
6. Nu iti amintesti cand a fost ultima data cand ti-ai iesit din zona de confort
 Potrivit lui Neale Donald Walsch, „viata incepe la sfarsitul zonei tale de confort“. Viata ta poate deveni si mai uimitoare daca te depasesti zona ta de confort. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img