sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Care sunt plantele care nu se tin in casa

Distribuie:

Publicat:

Florile sunt cea mai la indemana solutie, si cea mai ieftina, de a infrumuseta locuinta. Insa, trebuie sa avem mai multa grija la ce alegere facem in acest sens; unele dintre ele ne pot afecta destul de serios organismul. Iata ce plante nu se tin in casa:

Leandrul este recunoscut ca fiind o planta otravitoare. Cu toate acestea, ea inca se mai regaseste in multe locuinte. Este bine totusi sa o evitati atunci cand va decideti sa va luati flori pentru decorarea incaperilor din casa. Au existat numeroase situatii in care animalele de companie (caini, pisici) au mancat frunze si crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut sa faca nimic ca sa-i salveze. Inca un motiv in plus pentru care aceasta planta nu se tine in casa este faptul ca leandrul e un real pericol pentru cei mici, potrivit clicksanatate.ro.

Planta Flamingo. Desi este o floare extrem de rezistenta si poate supravietui in interior pentru o perioada lunga de timp, chiar in conditii vitrege, aceasta planta nu ar trebui tinuta in casa. Planta Flamingo are substante otravitoare in toate partile sale si acest lucru o face destul de periculoasa pentru animale si pentru copiii. In cazul intoxicarii cu aceasta planta, apar simptome precum arsurile, raguseala si dificultati destul de mari la inghitirea mancarii.

Cyclamen
este o planta destul de cunoscuta printre iubitorii florilor de apartament. Arata precum o fufa, iar frunzele sunt rasucite, de culoare verde-albicios. Florile acesteia sunt foarte frumoase – ele pot fi albe, violet si rosii. Din pacate si aceasta floare are componente otravitoare: in acest caz, bulbii si rizomii. Datorita faptului ca aceste parti stau in pamant nu sunt sanse foarte mari ca un copil sa le inghita, insa in cazul animalelor acest lucru poate fi posibil, iar efectele nu vor fi deloc placute.

Iedera. Stim cu totii aceasta planta ornamentala. Ce multi nu cunosc despre ea este faptul ca aceasta planta nu se tine in casa (multi isi infrumuseteaza cu ajutorul ei balconul). Daca este inghitita, exista riscuri foarte mari pentru oameni – de la dificultati in respiratie, voma, convulsii, paralizie si chiar coma. Asa ca, cel mai bine ar fi sa renuntati la ea daca se afla pe lista florilor pe care v-ati fi dorit sa le aveti in locuinta.

Si crizantemele se numara printre plantele ce nu se tin in locuinta

Crizantemele au frunzele si tulpina otravitoare, iar in urma expunerii prelungite la aceasta planta, la unele persoane pot sa apara dermatite.

Hortensia, mai ales frunzele si mugurii ei, poate provoca varsaturi, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatita de contact chiar si atunci cand ingrijesc planta.

Si Rhododendronul este o planta ce nu se tine in casa. Ea are toate partile otravitoare. Daca totusi o aveti in locuinta si nu vreti sa renuntati la ea, trebuie tinuta cat mai departe de copii si de animalele de companie. Inghitirea vreunei parti ale plantei duce la efecte extrem de toxice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img