News Flash:

Care sunt primele alimente modificate genetic pe care le-am putea manca

16 Noiembrie 2018
185 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
s604x0 Alimente 1

Urmatoarea generatie de alimente biotehnologice se indreapta cu pasi rapizi catre rafturile magazinelor. Incepand de anul viitor s-ar putea sa putem manca astfel de alimente.

Este vorba de o tehnologie diferita de cea a controversatelor alimente „modificate genetic”, care promite o reproducere mai rapida si o stimulare a nutritiei. Procesul ar trebui sa faca animalele mai rezistente si fructele si legumele sa dureze mai mult. Primele pe care le-am putea manca sunt dressinguri de salata sau batoane de cereale facute cu ulei de soia modificat genetic pentru a-i aduce beneficii inimii.

Academia Nationala de Stiinte din Statele Unite a declarat ca modificarea genetica este una dintre descoperirile necesare pentru a imbunatati productia de alimente, astfel incat sa putem hrani mai multe miliarde de oameni, pe fondul schimbarilor climatice existente.

Cu toate acestea, guvernele se lupta sa reglementeze acest nou instrument puternic si se intreaba daca oamenii vor accepta noile alimente. „Daca cumparatorul vede beneficiul, cred ca va imbratisa produsele si isi va face mai putine griji cu privire la tehnologie”, a declarat Dan Voytas, profesor a Universitatea din Minnesota si sef de stiinta al Calyxt Inc, care a editat soia pentru a face un ulei sanatos pentru inima.

Instrumentele de modificare genetica precum CRISPR si TALENs promit sa modifice alimentele mai precis si mai ieftin fara a adauga neaparat ADN strain. Ele actioneaza ca „foarfece moleculare” care modifica literele alfabetului genetic din organism. Tehnologia poate introduce si ADN nou, dar cele mai multe produse dezvoltate pana acum elimina sau dezactiveaza o anumita gena, potrivit profesorului Nicholas Kalaitzandonakes de la Universitatea Missouri.

In ceea ce priveste soia celor de la Calyxt, echipa a dezactivat doua gene astfel incat boabele sa produca ulei fara grasime care dauneaza inimii si care aduce aceleasi beneficii ca uleiul de masline.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0777 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018435 (s)