joi, 18 aprilie, 2024

Care sunt primele semne ale cancerului

Distribuie:

Publicat:

In timp ce unele simptome specifice cancerului sunt considerate neplaceri banale, altele sunt deranjante si pot afecta viata de zi cu zi. Important este sa depistezi din timp primele semne ale cancerului si sa mergi cat mai rapid la medic. Slabesti mult intr-un timp scurt. In cazul in care observi cum se topesc kilogramele, desi nu ai facut modificari in alimentatie, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afecteaza apetitul si capacitatea organismului de a elimina ,,deseurile''.
 
Febra care persista. Infectiile frecvente reprezinta simptome ale leucemiei, care arata ca sangele incepe sa produca cantitati anormale de globule albe, asa incat organismul nu mai poate lupta eficient impotriva infectiilor. In plus, leucemia prezinta simptome similare racelilor, cum ar fi febra persistenta. Atentie la migrene si la durerile de spate. Desi durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persista pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, in timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.
 
Tuse care nu mai trece. Mai multe tipuri de cancer, intre care leucemia si cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistenta sau bronsita. In cazul in care tusea nu cedeaza si este insotita si de durere in piept, consulta de urgenta un medic specialist. Esti mai mereu obosit. Daca te simti mereu obosit, insa aceasta stare nu trece orice ai face si oricat te-ai odihni, cel mai bine este sa consulti un medic. Starile de oboseala pot avea mai multe cauze, iar cel mai bine este sa le identifici.
 
Ganglionii limfatici s-au inflamat. Modificarea ganglionilor limfatici indica schimari ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Aparitia ganglionilor in zona axilei poate indica adesea un cancer de san, in timp ce nodulii din zona gatului pot fi semne ale leucemiei.

Disconfort la nivelul sanilor. In zilele precedente dar si in timpul menstruatiei, durerile resimtite la nivelul sanilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili in aceasta perioada. De asemenea, senzatia de mancarime este si ea fireasca. Totusi, daca aceste simptome persista dupa menstruatie, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales daca pe pielea din jurul sanilor apar pete albastrui sau celulita. Medicii sustin ca pacientele diagnosticate cu cancer de san au simtit dureri in partea superioara a spatelui, intre omoplati, inainte ca alte simptome specifice sa se manifeste. Este foarte important de stiut ca anumite tumori canceroase se dezvolta adesea in adancul tesutului mamar, astfel ca pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

Faci des vanatai. Acest simptom poate indica o activitate anormala a celulelor rosii din sange, adica unul dintre simptomele leucemiei. Aparitia vanatailor in locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele rosii pe fata sau gat sunt semne care nu trebuie ignorate.
 
Sangerare rectala? Nu amana vizita la medic! Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezenta sangelui in scaun. Adreseaza-te de urgenta medicului daca observi aceasta problema. Totodata, constipatia, diareea frecventa si sangele in urina sunt alte posibile simptome ale prezentei cancerului, mai ales cand urinarea este dureroasa. sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img