vineri, 26 aprilie, 2024

Care sunt produsele de post si cat va costa sa le cumparati

Distribuie:

Publicat:

A inceput postul Pastelui. Asta inseamna ca pana la sarbatoarea Invierii Domnului, cei care postesc nu vor mai putea consuma produse de natura animala, ci doar vegetala. Vestea buna este ca se gasesc produse din soia, care imita foarte bine mezelurile, de exemplu.

Daca obisnuiti sa incepeti ziua cu un pahar cu lapte, puteti opta pentru laptele de soia. O cutie cu acest produs de provenienta animala porneste de la 4 lei, in functie de producator si de cantitatea de grasime pe care o contine. Cel mai ieftin lapte din soia costa dublu: 8 lei litrul.

In loc de pate de pui sau de porc, se poate consuma pate de soia. Il gasiti la pretul de 1,75 lei o suta de grame pentru un pate din soia, fata de 1,3 cat ar fi cea mai ieftina varianta din cel provenit de la animale.

Cei mai ieftini crenvurști din carne costa cam 20 de lei pe kilogram. La cei din soia, pretul sare la 24 de lei. Cunoscutul salam de vara este aproximativ 15 lei pe kilogram, la rafturile din supermarket. Pentru post, puteti alege aperitivul vegetal care are un pret de 16 lei pe kilogram.

Un pachet de unt, dintre cele mai ieftine, este aproximativ 2 lei. In post se poate manca doar margarina vegetala care costa la fel.

Incheiem lista cu ceva dulce, de exemplu o budinca. Una pregatita cu lapte costa aproximativ 5 lei, pe cand cea din soia depaseste 9 lei. Tragem linie si calculam. Produsele de post enumerate mai sus sunt cu 15 lei mai scumpe decat cele animale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img