vineri, 19 aprilie, 2024

Care sunt riscurile unei diete fara carbohidrati

Distribuie:

Publicat:

O dieta fara carbohidrati este o dieta in principal hiperproteica, hiper/sau hipolipidica. Dieta fara carbohidrati ajuta la slabit, dar vine cu riscuri la pachet! Dieta fara carbohidrati este o dieta dezechilibrata nutritional, pentru ca se va merge pe energie de rezerva, adica in prima faza pe arderea grasimilor, apoi pe catabolismul proteinelor.

Orice dieta extrema iti face mai mult rau decat bine! Atentie la ce decizii iei! Ce dezavantaje are dieta fara carbohidrati. Asta inseamna ca va duce in scurt timp la scaderea in greutate. Pe termen lung insa, are dezavantajele dietei hiperproteice: incetinirea tranzitului intestinal (prin lipsa de fibre din legume, fructe si cereale integrale), hipocalcemie, deshidratare si cresterea acidului uric in sange (cu litiaza urinara sau guta).

In plus, desi starea de satietate a organismului este satisfacuta, apare o stare de oboseala, de respiratie acidotica, care creeaza un disconfort general pe termen lung. Nu se recomanda scaderea carbohidratilor sub 120 g/zi. In plus, elimina cat mai mult carbohidratii simpli din dieta: dulciuri, paine, produse procesate si introdu carbohidrati complecsi precum cereale integrale, fructe si legume! Carbohidratii sunt foarte importanti pentru alimentatia zilnica. Prin urmare, ai grija sa nu iti pui sanatatea in pericol!

Dacă te-ai decis deja să dai startul dietei fără carbohidrați, reține că este extrem de important și felul în care combini alimentele. Nu combina niciodată alimentele bogate în proteine cu alimentele bogate în carbohidrați. Deși fructele apar pe lista de alimente permise, poți mânca, de exemplu, un singur măr pe zi sau cantități foarte mici din alte fructe care nu sunt permise. Unele fructe au un conținut foarte mare de zaharuri, ceea ce va duce la o eliberare rapidă a energiei. Cu cât se elimină mai mulți carbohidrați din dietă, cu atât slăbești mai mult. Sportul și mișcarea au, de asemenea, mare importanță în dieta fără carbohidrați.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img