News Flash:

Care tip de carne este mai sanatos: de pui sau de vita? Raspunsul te va uimi!

23 Noiembrie 2015
722 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile mondiale in nutritie recomanda insistent de ani de zile reducerea consumului de carne pentru scaderea colesterolului rau si pentru prevenirea multor boli fatale. In lumina acestor recomandari, multi inlocuiesc carnea rosie de porc si vita cu carnea alba de pui si peste, in speranta normalizarii colesterolului, sustine Dr. Cristian Panaite, medic nutritionist la Clinica KiloStop, potrivit eva.ro.

Parerea expertului: Efectele sunt similare in urma consumului de carne de vita si pui

Deranjata de aceste recomandari, industria americana a carnii de vita a sponsorizat o analiza a tuturor studiilor aleatorii si controlate din ultimii 60 de ani care comparau efectele consumului de carne de vita asupra colesterolului cu cele ale consumului de carne de pui si peste.

“Cercetatorii au descoperit ca impactul consumului de carne de vita asupra colesterolului este similar cu cel al consumului de pasare. Adica trecerea de la carne rosie la carne alba nu ar face nicio diferenta! Deloc surprinzator, avand in vedere cat de manipulati genetic sunt puii in prezent, ajungand la cantitati impresionante de grasimi saturate. Mai mult, exista multe bucati de carne de vita (muschiulet, antricot) cu mai putine grasimi saturate decat carnea de pui! Concluzia analizei a fost ca poti consuma vita ca parte a unei diete echilibrate pentru gestionarea colesterolului”, explica nutrituinionistul, potrivit sursei citate.

Proteinele animale maresc colesterolul, arata studiile

Cercetatorii sunt oameni curiosi, asadar s-au intrebat ce anume din carne creste colesterolul, proteinele animale sau grasimea animala? Asadar au creat false produse din carne (din soia) si au adaugat grasimi animale extrase asa incat sa aiba aceeasi cantitate de grasimi saturate si de colesterol (din galbenusuri de ou). Au constatat ca cei care au consumat proteine vegetale, chiar cu grasimi si colesterol alimentar, aveau un nivel mai scazut de colesterol decat cei care au consumat carne.

Scaderea semnificativa a colesterolului a fost obtinuta doar prin inlocuirea carnii cu produse din soia la acelasi numar de calorii pe zi.

Dietele vegane sanatoase (fara zahar si grasimi hidrogenate) scad colesterolul cu pana la 35%

Sfaturile dietetice standard recomanda reducerea consumului de carne grasa, lactate, oua, ceea ce poate reduce nivelul colesterolului cu 5-10%. Dietele ovo-lacto-vegetariene pot scadea nivelul colesterolului cu 10-15%, dietele vegane – intre 15 si 25%, iar dietele vegane sanatoase (fara zahar si grasimi hidrogenate) scad colesterolul cu pana la 35% in doar cateva saptamani.

Sfatul expertului

“Inlocuirea carnii rosii cu carne alba in dieta nu scade colesterolul rau. Pentru rezultate semnificative, inlocuieste carnea cu produse vegetale pline de proteine, precum soia, leguminoase si seminte. Incepe chiar de azi si redu cantitatea de carne din alimentatie. Mananca la pranz o supa crema de linte, insotita la felul 2 de o portie de iahnie de fasole (fara afumatura). Va fi gustos, satios si sanatos!”, recomanda specialistul.

sfatul expertului
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0971 (s) | 36 queries | Mysql time :0.019699 (s)

loading...