vineri, 29 martie, 2024

Carmen Dan, ANUNȚ – FULGER privind audierea sa la Parchet în dosarul mitingului

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, la sosirea în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, că procurorii nu au chemat-o până acum la audieri la Parchet, în cadrul dosarului privind violențele de la mitingul din 10 august, scrie Mediafax.

"Nu (am fost chemată la Parchet -n.r.). Ați fi aflat. Sunt convinsă", a declarat Carmen Dan.

La ora transmisterii știrii, ministrul este audiat în comisie alături de comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv și de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea

Ministrul Afacerilor Interne a mai fost audiat pe 21 august în Comisia de Apărare din Camera Deputaților, Carmen Dan susținând că nu a avut nicio atribuţie operativă în cadrul intervenției la mitingul din 10 august și că nu a dat niciun ordin.

Pe 11 septembrie, plenul Camerei Deputaților a dezbătut moțiunea simplă a partidelor de Opoziție, cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești”. La dezbaterea moțiunii simple în care opoziția îi cere demisia, ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că acuzațiile care i se aduc sunt false, bazate pe „pasaje din presă” și că nu a ascuns de parlamentari raportul despre protestele din 10 august. Acesta a mai declarat, de la tribuna Parlamentului, că nu este nevoie ca prefectul să semneze ordinul de intervenție a Jandarmeriei în cazul unor proteste violente. Pe 12 septembrie, deputații au respins moțiunea simplă împotriva lui Carmen Dan.

Pe 13 septembrie, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, a fost audiat a doua oară la Parchetul Militar în dosarul mitingului din 10 august. Acesta a declarat că nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor și că nu a avut informații despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat peste 800 de plângeri depuse împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august. Parchetul Judecătoriei Sector 1 a anunțat, luni, că în dosarul privind violențele de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei pe care-l instrumentează sunt 78 de acte de sesizare și 169 de jandarmi care acuză că au fost agresați în timpul protestului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img