vineri, 29 martie, 2024

Carmen Dan, despre 10 august: ‘Eu nu vad nicio piedica in a se lamuri absolut toate lucrurile. Documentele sunt desecretizate si puse la dispozitia PG’

Distribuie:

Publicat:

Carmen Dan a declarat nu vede nicio piedică în ancheta privind protestul din 10 august 2018, mai ales pentru că instituția pe care o conduce a desecretizat toate documentele ce vizează evenimentul și le-a pus la dispoziția Parchetului General. Ministrul a mai spus că nu a fost chemat la audieri, potrivit mediafax.

„Eu nu mai văd nicio piedică în a se lămuri absolut toate lucrurile. Dacă din punct de vedere al legalității misiunii, susțin cu tărie că lucrurile au fost în regulă, aș face câteva precizări acum, pentru că după 7 luni putem să vorbim cu mai puțină patimă despre acel moment. (…) Este o lecție de învățat și pentru Jandarmerie dar și pentru liderii mișcărilor civice, și pentru protestatari. În acest moment nu există niciun impediment ca aceste anchete penale în desfășurare să se finalizeze”, a declarat Carmen Dan, la Digi24.

Potrivit ministrului de Interne, la finele lunii ianuarie au fost puse la dispoziția procurorilor toate documentele privind protestul din 10 august.

„Îmi amintesc și de domnul procuror Lazăr, care spunea că ancheta merge foarte greu, pentru că documentele nu sunt declasificate. (…) Absolut toate documentele sunt desecretizate și puse la dispoziția atât a Parchetului General, cât și a celor două comisii. Asta se întâmplă încă de la sfârșitul lunii ianuarie, când comisia care analiza desecretizarea a stabilit ca măsură ce documente se declasifică. Din toate documentele care au fost trimise la Parchet imediat după 10 august, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate mai puțin un document care nu emană de la MAI”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul a mai subliniat că încă nu a fost chemată la audieri la Parchet: „Sunt convinsă că nu va fi un lucru care nu se va ști. Am toată disponibilitatea să mă prezint dacă voi fi chemată, așa cum au făcut-o și alți colegi din Minister când au fost citați”.

La protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe violenţe ce s-au soldat cu zeci de răniţi (protestatari şi jandarmi).

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img