marți, 19 martie, 2024

Carnea ne imbolnaveste. Cele mai bune surse de proteina pentru corp

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu indica faptul ca cei care au un consum ridicat de carne isi dubleaza riscul de boli cardio-vasculare, pe cand consumatorii de nunci si seminte, scad riscul acestor boli. Aceaste rezultate sunt dovada faptului ca nu toate sursele de proteine sunt la fel de bune.

Din 2002 pana in 2007, cei 80.000 de participanti au fost intrebati despre ce fel de hrana consuma in mod regulat, inclusiv cat de multa carne, nuci, cereale si legume. in acesta perioada, mai mult de 2.000 de adulti din studiu au murit, iar oamenii de stiinta au analizat cu atentie atat modul in care au murit cat si ceea ce au mancat. Specialisti au descoperit o legatura stransa intre cantitatea de carne rosie pe care o mancau si probleme cardio-vasculare. Chiar si o cantitate mica a avut un efect negativ asupra sanatatii acestora.  

”Carnea rosie este un personaj negativ pentru bolile de inima” a declarat Gary Fraser, profesor in sanatea publica, pentru Business Insider. Cercetatorii au descoperit ca cei cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani, care mancau mai multe proteine din carne, si-au dublat riscul de a dezvolta boli cardiatice mortale, in timp ce participantii care au consumat mai multe nuci si seminte si-au ajutat inima, scazand considerabil riscul de a dezvolta aceleasi probleme de inima.

“O varietate de nuci, consumate in cantitati mici in fiecare zi, va scadea colesterolul LDL din sange care este colesterolul rau" a mai adaugat profesroul. Conform acestuia, 10-14 nuci, alune, sau alte seminte consumate zilnic sunt tot ceea ce trebuie. 

Nu este pentru prima data cand oamenii de stiinta ajung la aceasta concluzie. Alte studii anterioare au sugerat ca atunci cand oamenii inlocuiesc alimentele bogate in grasimi saturate precum laptele si carnea pentru mai multe surse de grasimi nesaturate si cu continut scazut de grasimi saturate, cum ar fi migdalele, semintele de dovleac, avocado, uleiul de masline si pestele, isi reduc in mod activ riscul de a dezvolta boli de inima si au sanse mai mici de a muri. sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img