vineri, 29 martie, 2024

Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră vasluian

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunsă în portmoneul unui bărbat din R. Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, falsă .
 
În data de 06 noiembrie, în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ca pasager într-un autocar, cetățeanul din R. Moldova Boris P., în vârsta de 53 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în portmoneul lui Boris P., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

"Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals total.  Cu privire la cele constatate, Boris P. a declarat că a procurat documentul de la un conațional ale cărui date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 250 euro, cu scopul de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în Franța. " declara Irina Mirica – purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img