joi, 18 aprilie, 2024

Cartea de aur a Conservatorului, impreuna cu fila dedicatie si autograful lui George Enescu a revenit la institutia mama

Distribuie:

Publicat:

Efortutile d-nei Rector, prof. univ. dr. Atena-Elena Simionescu au dat randament! Cartea de aur a Conservatorului, impreuna cu fila dedicatie si autograful lui George Enescu a revenit in patrimoniul bibliotecii UNAGE.

'' Iar ca o incununare a eforturilor noastre, dar si a prietenilor bibliotecii, anuntam oficial faptul ca un document de inestimabila valoare pentru Universitatea Nationala de Arte "George Enescu" – CARTEA DE AUR A CONSERVATORULUI, IMPREUNA CU FILA DEDICATIE SI AUTOGRAF GEORGE ENESCU – a revenit in institutia mama, dupa pierderea sa misterioasa la momentul desfiintarii conservatorului, in 1950.

Multumim astfel d-nei Ionuta – Veronica Iwanaga, fiica regretatului Dumitru Grumazescu, pentru aceasta donatie extrem de importanta! 
Acest fapt de importanta istorica pentru noi se datoreaza d-nei prof. univ. dr. Carmen Chelaru, ce s-a preocupat in mod constant de promovarea si insertia in memoria culturala de actualitate a acestui document, acum incununata de reusita readucerii in patrimoniul Bibliotecii UNAGE.
Multumiri d-nei Rector, prof. univ. dr. Atena-Elena Simionescu, ce a facut posibila primirea titulaturii oficiale, demna de valoarea acestui document.

Lucrarea va fi disponibila pentru consultare, doar in format digital, dupa data de 15 ianuarie.'' se arata in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img