sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Casa distrusa de incendiu in comuna vasluiana Stefan cel Mare

Distribuie:

Publicat:

In cursul acestei zile, in jurul orei 12.16, jarul cazut din sistemele de incalzire a fost cauza probabila care a dus la izbucnirea unui incendiu, la o locuinta din localitatea Barzesti, comuna Stefan cel Mare.
 
Un apel primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112 la dispeceratul comun  I.S.U. – S.A.J. anunta producerea unui incendiu la o casa din localitatea Barzesti, comuna Stefan cel Mare,  fara a fi persoane surprinse in interiorul locuintei, conform informatiilor preliminare oferite de catre apelant, respectiv proprietarul casei.   Imediat au fost alertate fortele de interventie profesioniste de la Detasamentului Vaslui, precum  si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna.

Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la fata locului  s-au deplasat o autospeciala de lucru cu apa si spuma de la Detasamentul Vaslui si o cisterna cu apa din comuna Stefan cel Mare, in vederea asigurarii unei rezerve de apa. In momentul sosirii pompierilor militari incendiul se manifesta cu violenta, generalizat la intreaga locuinta.

In urma incendiului, locuinta a fost serios avariata, distrugandu-se:  elementele de tamplarie (  trei usi si trei ferestre), elementele de mobilier din interior ( doua paturi, doua dulapuri si o masa cu scaune), aparatura electrocasnica ( doua televizoare, un frigider, un laptop, o lada frogorifica)  si diverse textile. Deasemenea au ars aproximativ  60 m.p. planseu din scandura si acoperisul, confectionat din lemn cu invelitoare din tabla si tigla, pe o suprafata de cca. 40 mp.

        S-a reusit salvarea unei incaperi din casa cu bunurile aferente, anexele gospodaresti  si o alta locuinta din apropiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img