vineri, 26 aprilie, 2024

Casa ta: 5 obiecte de înlocuit frecvent

Distribuie:

Publicat:

Obiecte de înlocuit frecvent in casa. Curățarea casei este fundamentală pentru a trăi în medii sigure și curate. Dar, uneori, curățarea nu este suficientă, deoarece exista obiecte cu care se curăță care pot conține murdărie și bacterii. Atentie să nu înlocuiți inutil unele obiecte! În alte cazuri, este important să le înlocuim frecvent pentru igiena casei ca să nu afecteze sănătatea familiei.

Evident, pentru unele obiecte, înainte de a le arunca, li se poate prelungi speranța de viață făcând curatari frecvente. Pe de altă parte, altele trebuie înlocuite la primele semne de uzură.

Aceste obiecte se găsesc mai ales în bucătărie și în baie și sunt adevărate recipiente pentru bacterii.

Să descoperim cele 5 obiecte de înlocuit frecvent într-o casă.

1) Bureți

Bucătăria, ca și baia, este una dintre încăperile în care igiena este fundamentală și obiectele folosite trebuie schimbate frecvent. Bureții cu care se spală vasele și cele pentru igiena personală nu costă mult. Așadar, înlocuirea lor de obicei nu va crește bugetul produselor de curățare. Bureții de bucătărie devin un adevărat recipient al bacteriilor și, dacă nu sunt înlocuiți constant, ar putea cauza probleme de sănătate. Înainte de a-i arunca, un secret pentru a-i menține curati este să ii speli și să ii usuci în cuptorul cu microunde. În caz contrar, puteți turna pe burete câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.

2) Obiecte de înlocuit frecvent in casa. Perdeaua de dus

Când, ca alternativă la o cabină de duș, se folosește o perdea impermeabilă, aceasta trebuie spălată periodic. De fapt, chiar și cele mai scumpe, în timp, tind să se murdărească, mai ales pe partea de jos. În primul rând, pentru a o menține mai curata mai mult timp, veti aerisi după fiecare duș și veti da la o parte perdeaua, astfel încât să se usuce complet și să nu rămână prea umeda. În orice caz, pe lângă faptul că trebuie înlocuită cel puțin o dată pe an cu o nouă perdea, pentru a-i prelungi viața, este util să o spălați frecvent în mașina de spălat, la temperaturi ridicate. Astfel, perdeaua dvs. va fi complet dezinfectată.

3) Robinetele de filtrare

Ca și în cazul obiectelor menționate anterior, este important să înlocuiți și filtrele de robinet. De fapt, mai ales în oraș, apa extrem de bogată în calcar poate bloca filtrele și poate determina scăderea debitului de apă. Dar înainte de a utiliza filtre noi, cele vechi vor trebui curățate, prin plonjarea lor în oțet, excelent pentru a elimina calcarul și pentru a da strălucire. După 24 de ore, folosind o scobitoare, trebuie să curățați găurile mici care sunt încă blocate de reziduuri.

4) Obiecte de înlocuit frecvent in casa. Mătura și mopul

Mătură și mopul sunt obiecte folosite pentru curățarea casei și ele trebuie înlocuite frecvent. Așadar, din motive igienice, vă sfătuim să înlocuiți mătură și partea interschimbabilă a mopului. Dacă utilizați aspiratorul, schimbați punga mică pentru a preveni blocarea filtrelor de aer.

5) Tigăi și funduri

Pe lângă bureții folosiți în bucătărie, vă sfătuim să verificați starea vaselor și a fundurilor de tăiat. Acestea din urmă, adesea confecționate din lemn, sunt folosite mult timp și frecvent. Drept urmare, trebuie să le spălați și să le uscați foarte atent, astfel încât bacteriile să nu se acumuleze între fante. Tigaile, în special cele cu teflon, se pot purta foarte ușor și pot deveni toxice. Deci, atunci când vedem primele semne de uzură, ar trebui să le înlocuim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img