vineri, 29 martie, 2024

Casele de expeditii si transportul de marfa

Distribuie:

Publicat:

Industria transporturilor, de orice fel, a evoluat foarte mult în ultima jumătate de secol, lucru care a determinat piața să evolueze, iar transportatorii să ofere servicii din ce în ce mai rapide și mai sigure. Astfel, punctualitatea, profesionalismul și costurile sunt cele mai importante aspecte care pot determina succesul în domeniu.

Pentru a accelera și fluxul de comunicare, a apărut bursa de transport care permite interacționarea dintre cerere și ofertă într-un mod mult mai avantajos și mai rapid.

Ca element cheie în structura bursei de transport, au apărut casele de expediții. Acestea au rolul de a intermedia comunicarea dintre solicitanții de transport care caută diferite soluții pentru a-și transporta mărfurile și transportatorii care care pun la dispoziție vehicule de diferite dimensiuni și tonaje.

Fiecare bursă de transport pune la dispoziție o casă de expediție ca participant activ în cadrul bursei. Un exemplu elocvent este bursa de expediții Eulogis în cadrul căreia se poate regăsi, în mod evident, casa de expediții Eulogis. Cu ajutorul acestor case, interacțiunea dintre cerere și oferta se gestionează într-un mod facil, ceea ce rezultă în satisfacția ambelor părți, deoarece sarcina de a găsi o soluție optimă de transport atât pentru solicitanți, cât și pentru transportatorii care dețin o paletă largă de vehicule disponibile.

Pentru a putea fi denumit casă de expediție, un întreprinzător nu este obligat să transporte personal marfa unui client, ci este de ajuns să organizeze acest transport după ce a primit solicitarea clientului, ceea ce accelerează și facilitatează comunicarea dintre cerere și oferta.

Avantaje și dezavantaje ale caselor de expediții

Cel mai mare beneficiu pe care acest participant îl aduce bursei de expediții, în mod deosebit bursei de expediții din România, este faptul că are capacitatea de a oferi solicitanților de transport o soluție care să se potrivească în mod exact cerințelor acestora, studiind toate ofertele disponibile pe piață. În acest fel, nici tipul de marfă, nici tipul de transport și nici măcar destinația nu mai reprezintă un impediment în găsirea unei soluții optime de transport.

În ceea ce îi privește pe transportatori, aceștia fiind disponibili să încarce vehiculele cu marfă chiar de la destinația inițială, permițându-le să preia o nouă comandă. Cu ajutorul caselor de expediții, aceștia consultă cererile lansate de către solicitanți și aleg o cerere pe care o pot soluționa, accelerând ritmul de onorare a comenzilor, ceea ce îi avantajează în același timp și pe solicitanți, deoarece nu vor mai rămâne cu marfa în depozit, asigurându-se de transportul rapid și sigur al acesteia.

Ca dezavantaj, cel major îl reprezintă comisionul pe care fiecare casă de expediții în parte îl solicită pentru fiecare transport. Acest comision se calculează în funcție de înțelegerea dintre casa de expediții și solicitantul serviciului de transport și poate reprezenta fie o sumă prestabilită, fie un procent din valoarea totală a mărfii ce urmează să fie transportată. Totuși, cei care nu doresc să achite astfel de costuri pot înscrie firma care deține marfa pe diferite site-uri specializate care permit comunicarea în scop comercial între transportatori și deținători de marfă.

În funcție de timpul disponibil și de confortul dorit, solicitanții de transport pot lucra direct cu transportatorii sau prin intermediari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img