sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Castigatorul de la Ice Fishing Manjesti 2017 :“A fost un eveniment frumos!”

Distribuie:

Publicat:

Castigatorul de la Ice Fishing Manjesti, Vladimir Pirau, a oferit o adevarata lectie despre cum sa pescuiesti la copca. Acesta este triplu campion al R.Moldova la pescuit la feeder si participant la Campionatul Mondial de pescuit la copca. Vladimir Pirau a fost si detinatorul celei mai mari capturi din competitie, prinzand un salau in greutate de 0,586 kg.

“Ma bucur ca am castigat competitia si le multumesc organizatorilor pentru un eveniment asa de frumos. Din pacate, in Republica Moldova acest sport a scazut in interes si ne bucuram ca putem participa in Romania la astfel de competitii. In timpul primei manse nu am avut asa mare succes spre deosebire de cea de a doua. Tactica mea din a doua mansa a fost sa imi schimb copcile cat mai des, pentru a avea sansa sa prind cat mai multi pesti si mi-a prins bine. Am avut cel mai mare peste prins la acest concurs, pe langa cei 10 pe care ii prinsesem deja. Pentru mine pescuitul este o pasiune foarte mare, sunt de trei ori campion national in Basarabia, iar in 2011 am avut ocazia sa particip la un campionat mondial de pescuit, acolo am vazut cu adevarat ce inseamna pescuitul sportiv”, a spus Vladimir Pirau, campionul de la Ice Fishing Manjesti.

Pe locul doi s-a clasat un alt basarabean, Dumitru Laur, podiumul fiind incheiat de conationalul sau, Andrei Platon.

“Este onorant acest concurs atat pentru clubul nostru de la Manjesti, cat si pentru judetul nostru. Putem vorbi despre o editie internationala, tinand cont ca avem in concurs patru pescari sportivi din Moldova, unul dintre ei fiind al saselea la nivel mondial. S-au obtinut rezultate deosebite, nu ne asteptam la asa ceva, insa trebuie sa tinem cont de valoarea participantilor, care au experienta in concursurile internationale. Speram ca la urmatoarea editie sa fim si mai bine pregatiti, mai ales ca impresiile de la prima editie sunt dintre cele mai bune”, a declarat Bogdan Cardas, organizatorul competitiei.

“Ice Fishing Manjesti 2017” a adunat aproape 60 de sportivi de la cluburi din tara si R.Moldova si a fost organizata sub sigla Federatiei Romane de Pescuit Sportiv.
 
“A fost o intrecere frumoasa, chiar neasteptata de reusita. Cred ca orice pescar participant, daca e intrebat, va spune ca a invatat ceva de la acest concurs. In Romania, pescuitul la copca a fost rudimentar. Insa, acum moldovenii au aratat ce inseamna pescuit la copca, asa cum prevede regulamentul international”, a conchis Victor Musteata, proprietarul baltii de la Manjesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img