sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cat de important este pieptantul pentru par

Distribuie:

Publicat:

Ingrijitul parului pare celor mai multe dintre femei un aspect important, dar nu cel mai de seama. Nu ne face placere sa il ingrijim pentru binele lui, ci pentru ca ne intereseaza sa arate bine. Un par sanatos este un par frumos. Dar ce inseamna un par sanatos? Unii zic ca vei avea un par sanatos daca il speli cum trebuie, daca il tunzi la timp si daca ii oferi substantele de care are nevoie pentru a se mentine in cea mai buna forma.

Cate dintre noi se gandesc insa ca unele lucruri ii pot face mai mult rau decat bine? De pilda, pieptanatul…   In anii ‘50 si ’60 femeile credeau ca un par pieptanat de cel putin 100 de fiecare data. Astazi, nu doar moda s-a schimbat, nu doar posibilitatea de a iti acorda atata timp parului, ci chiar ideea despre ceea ce iti face bine. De pilda, trebuie sa stii ca nu toate tipurile de par se piaptana la fel de des, in aceeasi maniera sau cu aceleasi ustensile. Cel mai mult conteaza calitatea procesului de pieptanat, in ce fel il realizezi si cu cata grija.

A-ti pieptana parul cu grija il curata si totodata stimuleaza scalpul, ceea ce va crea o mai buna comunicare intre el(scalp) si firul de par. In acest fel, uleiurile naturale se vor distribui pe lungimea parului tau si el va arata sanatos intr-un mod propriu lui. Peria pe care o folosesti trebuie sa fie de calitate, altfel te vei alege cu varfuri despicate, cu fire rupte sau un scalp zgariat. Nu are rost sa te zgarcesti la bani: de ce sa tratezi cand poti sa previi? O perie buna este cea din lemn, dar la fel de utila iti poate fi si una din plastic sau din metal. Trebuie doar sa le folosesti cu grija si in moemntele potrivite: de exemplu, nu te pieptana cu un pieptene din metal dupa ce ti-ai facut baie, te poti rani. Ar fi bine sa iti cumperi produse specializate si sa tii minte ca felul in care iti ingrijesti parul vorbeste despre tine. Ai grija de parul tau: te reprezinta!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img