News Flash:

Cat de sanatoase sunt legumele congelate

24 August 2015
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
In functie de tipul lor alimentele au o perioada de pastrare in congelator care poate varia de la o luna sau doua pana la aproape un an. Potrivit FreezerLabels.net  fripturile de porc sau de vita, dar si de curcanul sau puiul intreg pot fi tinute chiar un an congelate.

Vitelul si mielul
trebuie congelate doar 9 luni, iar carnea de peste intre doua si sase luni. Legumele pot fi tinute, la randul lor, pana la un an de zile.  

In ceea ce priveste fructele si legumele congelate, in cele mai multe cazuri, ele sunt „procesate" la scurt timp dupa ce au fost culese, in punctul maxim de coacere. Procesarea consta, mai intai, in aducerea vegetalelor la temperatura de fierbere pana cand acestea sunt pe jumatate fierte. Dezavantajul este ca astfel se pierde o parte din continutul de vitamina C si de vitamine din complexul B, potrivit adevarul.ro. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scazute. Specialistii spun ca prin aceasta metoda se pastreaza o mare parte din substantele nutritive ale legumelor.

Pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele si substantele nutritive trebuie actionat rapid si acestea sa fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumina (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Unii specialistii sustin legumele si  congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese. Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese inainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica pana ajung in magazinele de desfacere

Potrivit FreezerLabels.net, printre alimentele care nu trebuie pastrate in congelator se numara: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castravetii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1074 (s) | 36 queries | Mysql time :0.019365 (s)