sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cat de sanatos este postul negru

Distribuie:

Publicat:

Postul negru este o forma extrema care presupune ca pe parcursul unei zile o persoana sa nu consume decat apa. Cat de sanatos este si cine il poate tine. Ideea de post negru este asociata de cele mai multe ori cu religia. Dar, in anumite situatii, si medicii nutritionisti recomanda aceasta forma extrema care presupune ca pe parcursul unei zile, o persoana sa nu bea decat apa.

„Valoarea postului nu vine neaparat din durata sau tipul lui, ci din perspectiva spirituala pentru care decidem sa postim fiecare dintre noi“, explica medicul Florin Ioan Balanica, potrivit Adevarul. „Din punct de vedere medical, in unele cazuri, recomand postul negru, dar pentru perioade scurte 2-3 zile. Exista studii medicale care au aratat ca postul negru poate reprezenta un „push“  pentru sistemul imunitar, o „reintinerire“ a celulelor, in special cele de la nivelul tractului digestive“, explica medicul.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa tinem post negru, sa ne infometam daca nu este cazul. „Postul negru trebuie pregatit, in sensul ca ziua anterioara trebuie sa includa cele 5 mese, dar reduse cantitativ si sarace in grasimi sau carbohidrati. De exemplu: piept de curcan cu fasole verde, sau supa-crema de linte, sau pasta de naut cu ardei gras. Este un moment de lupta cu tine si de restabilire a raportarii tale sociale.“ Persoanele cu boli cronice, cum ar fi diabet zaharat, boala de reflux, obezitate sau sindrom metabolic, nu este bine sa tina post negru, iar daca doresc sa tina post, trebuie sa consulte un specialist, este sfatul dr. Balanica. A.A.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img