vineri, 29 martie, 2024

Cat slabesti cu adevarat daca nu mai mananci deloc paine

Distribuie:

Publicat:

Multi ocolesc painea cand sunt la dieta de slabit. Cu toate acestea, este unul din alimentele de baza, fiind indispensabila in alimentatia zilnica, datorita proprietatilor nutritive cat si continutului in substante care dau energie. Cu siguranta ai auzit ca, daca elimini painea din alimentatie, vei slabi. Dar este acest lucru adevarat? Painea contine nutrienti precum vitamina B si fier insa, consumata in cantitati mari, iti aduce o multime de calorii si chiar kilograme in plus.

Daca te intrebi cat vei slabi daca renunti la paine, raspunsul este simplu: depinde de cat de multa paine mananci in acest moment. Daca mananci paine doar la micul dejun, nu vei observa schimbari majore in greutate, potrivit clicksanatate.ro. Insa daca painea face parte din toate cele trei mese zilnice, s-ar putea sa pierzi cateva kilograme. Painea alba contine 266 calorii in 100 de grame, sau 80 de calorii pe felie. Painea integrala contine 247 de calorii in 100 de grame, in timp ce o felie contine 74 de calorii. Daca iti reduci aportul caloric cu 100-500 calorii pe zi si faci si sport intre 30 si 60 de minute, poti slabi vizibil.

Daca mananci o felie de paine la micul dejun, o briosa la gustari, o bagheta mica la pranz si inca o felie la cina, vei reduce aportul caloric cu 454 calorii pe zi, deci 3178 calorii pe saptamana. Vei slabi jumatate de kilogram in toata aceasta perioada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img