sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Catedrala Mantuirii Neamului inghite milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

Nu mai este pentru nimeni o noutate ca de mai bine de 25 de ani, Romania pompeaza bani in biserici si lacasuri de cult. Desi in luna decembrie, Guvernul tehnocrat al lui Dacian Ciolos a decis sa nu mai aloce bani pentru aceste tipuri de constructie, sa nu uitam ca avem de terminat “mama” lacasurilor de cult din tara, Catedrala Mantuirii Neamului.

Cel mai mare santier din Romania, a primit incepand cu 2013 si pana luna trecuta, nu mai putin de 116 milioane de lei.

Numai in ultimii trei ani, Secretarul de Stat pentru Culte (SSC) a facut peste 2100 de alocari penru constructia sau intretinerea lacasurilor de cult de rit ortodox, catolic si musulman.

Pe langa SSC, nu trebuie sa uitam ca la valoarea reala a sumelor venite de la contribuabili se alatura si cei de la autoritatile publice, cum ar fi primariile si consiliile judetene, care aloca sume considerabile.

Daca ne uitam pe rapoartele Guvernului sesizam ca in anul 2013 s-au alocat fonduri pentru constructia si renovarea bisericilor de 600 de ori, in timp ce un an mai tarziu, coincidenta facand sa fie si an electoral, s-au alocat de 900 de ori.

Pentru 2013 guvernul a alocat 24 de milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, in timp ce in anul 2014 suma s-a dublat.

Costurile pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului se ridica la 80 de milioane de euro si pana acum s-au cheltuit 40 de milioane de euro, iar constructia se afla la jumatate.
18.300 de biserici sunt in Romania. Prin comparatie, există doar 4.700 de scoli generale si 425 de spitale.
40 de milioane de euro, de atata mai are nevoie Biserica Ortodoxa Romana pentru finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img