vineri, 26 aprilie, 2024

Cateva trucuri pentru a face cald in casa fara sa pornesti centrala. Asa vei face economii la plata facturilor

Distribuie:

Publicat:

Din nefericire, nu poti impiedica vremea rece sa vina, dar din fericire, poti sa nu ingheti in propria casa, si asta fara a plati sume colosale la plata utilitatilor.

Afla in continuare cateva trucuri care te vor ajuta sa ai in casa o temperatura acceptabila fara sa dai la maximum caldura din centrala.

1. Izolarea cu folie de aluminiu. Daca ai renuntat la caloriferele vechi din motive de estetica si acum ai un calorifer nou instalat langa perete, stii ca acestea se incing foarte repede, dar incalzesc destul de greu peretii casei. In acest caz, poti sa pui in spatele caloriferului o folie de aluminiu, care se va incinge si va reflecta caldura catre toata camera, adica vei avea mai mult timp caldura.

2. Schimba cearsafurile. Sentimentul acela cand te bagi in pat sa te cuibaresti este minunat, dar in lunile reci s-ar putea ca asternuturile tale sa nu fie pe cat de calde iti doresti tu. Cumpara-ti un set de pat moale, din polar sau ceva asemanator, deoarece este mai gros si mai calduros si este exact ceea ce-ti trebuie pentru perioada urmatoare.

3. Lasa soarele sa intre. Dimineata, dupa ce te trezesti, trage draperiile si jaluzelele, ca sa lasi soarele sa intre in casa. Acest lucru va incalzi peretii si iti va lumina viata. Trage-le la loc dupa ce apune soarele si vei avea o noapte linistita, calduroasa, in care nu te va deranja nicio lumina de la felinar sau masinile de pe strada.

4. Fa curatenie. Pe langa faptul ca facand miscare te vei incalzi, daca in casa este ordine, la fel va fi si in mintea ta si te vei simti mai bine. In plus, covoarele nu sunt doar un accesoriu ci si un mijloc de a-ti incalzi pardoseala. Ele actioneaza ca o izolatie termica ce-ti mentin degetele de la picioare calde.

5. Aprinde lumanari. Ca si covoarele, lumanarile nu sunt doar un accesoriu estetic ci au si un rol practic. Lumanarile aprinse sunt o sursa de caldura ce creeaza o atmosfera placuta, exact ceea ce ai nevoie cand este frig afara.

6. Impiedica aerul rece sa intre in casa. Aerul rece poate intra in casa pe la ferestre sau pe sub usi, daca acestea nu sunt inchise corespunzator. Poti folosi banda speciala pentru umplerea crapaturilor sau poti stropi ferestrele cu apa, apoi sa lipesti deasupra folie cu bule. Acest strat va actiona precum unul protector si nu va mai lasa aerul rece sa treaca.

7. Mananca alimente calde si bea bauturi fierbinti. Se stie deja ca o cana de ceai cald sau ciocolata calda te incalzeste imediat daca ti-e frig, dar orice tip de bautura calda te va ajuta, fie ca este vorba despre un vin fiert, o cafea sau o tarie. De asemenea, incalzeste-ti mancarea de fiecare data cand mananci, mai ales daca este vorba despre supa sau ciorba.

8. Gateste. Lunile reci cer mancare calda si bunataturi facute in cuptor, asa ca este perioada ideala de a invata sa faci prajituri. Agitatia te va incalzi iar caldura emanata de cuptor va incalzi cel putin bucataria. La sfarsit, dupa ce ai terminat totul, stinge focul si lasa usa cuptorului deschisa, ca sa iasa toata caldura.

9. Invita-ti prietenele pe la tine. Mai multi oameni intr-o camera intotdeauna creeaza o atmosfera primitoare. Prin prezenta mai multor corpuri si de la respiratia fiecaruia, aerul va fi mai cald in jurul vostru.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img