sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cateva trucuri pentru picioare tonifiate

Distribuie:

Publicat:

Nu e musai sa mergi la sala, cateva tipsuri bine alese sunt de ajuns ca sa iti definesti muschii picioarelor inainte ca sezonul fustelor si rochitelor sa se instaleze complet. Primesti si un bonus: o silueta mai bine definita, caci odata ce incepi antrenamentul picioarelor, tot corpul are de castigat. Zona are peste 200 de muschi, inclusiv pe cei mai mari din corp, iar asta inseamna ca vei arde mai multe calorii fara sa faci eforturi in plus. Suna bine? Atunci apuca-te de treaba!

Sari! Pe langa faptul ca sunt prima arma impotriva celulitei, sariturile sunt benefice si pentru oase, pe care le fac mai puternice si mai dense, dar si pentru articulatii. Sari coarda sau sari puri si simplu timp de 5-10 minute pe zi.  Mergi pe jos! Ideal ar fi, spun specialistii, sa facem vreo 10 000 de pasi in fiecare zi. Adica vreo sapte kilometri. Un tel imposibil pentru multe dintre noi, care suntem mereu pe fuga. Nu-i nimic, putem compensa cu mers pe jos de fiecare data cand avem ocazia. Putem parca mai departe de birou sau putem, la fel de bine, sa renuntam la masina personala si sa facem cat mai multi pasi. Picioarele ne vor multumi! Fa fandari! Sunt cele mai bune exercitii pentru tonifierea partii inferioare a corpului. Asa ca ar fi bine sa le aloci cateva minute pe zi, preferabil dimineata. Specialistii spun sa incepem antrenamentul cu  partea mai „slaba“, care de obicei este stanga, pentru ca are nevoie de mai multa atentie.

Mergi cu bicicleta! Nu doar ca economisesti bani si ajuti mediul inconjurator, dar vei avea si rezultate rapide! Ai putea sa folosesti bicicleta ca sa te deplasezi la birou sau ori de cate ori iesi in parc. Jumatate de ora de pedalat arde peste 500 de calorii, iar asta inseamna ca poti pierde chiar si trei kilograme intr-o luna. Fa balet! Nu la modul profesionist, dar miscarile inspirate din balet iti sculpteaza picioarele intr-un timp record. Pune un picior in fata si celalalt in spate, mentinand ambele calcaie pe sol. Ridia ambele calcaie si fandeaza picioarele. Fa 10 ridicari si coborari, apoi schimba picioarele. Tine pieptul sus, abdomenul retras si picioarele incordate. Mizeaza pe cardio! Exercitiile cardio – joggingul, mersul rapid pe jos, inotul  – ajuta la topirea grasimii de pe solduri. Asa ca daca ai aceasta problema, incearca sa faci 30 – 45 de minute de activitati cardio de cateva ori pe saptamana.

Ridica-te de pe scaun! Daca ai un job sedentar, gaseste motive sa te ridici de pe scaun mai des. Nu face bine doar picioarelor, ci si abdomenului si sanatatii, in general. Un studiu australian efectuat pe 5 000 de persoane certifica faptul ca cele care s-au ridicat mai des in picioare pe parcursul zilei au avut talia cu 4,1 cm mai ingusta decat cele mai sedentare, plus un nivel mai scazut al colesterolului rau si al glucozei din sange. Ideal ar fi sa petreci 15 minute din fiecare ora stand in picioare. Mananca sanatos! Nici cel mai intens antrenament nu va da rezultate fara o dieta adecvata. Asa ca ar fi bine sa suplimentezi eforturile fizice cu o dieta echilibrata, care sa se bazeze pe alimente complete, neprocesate si foarte multa apa. Doar asa corpul va avea nutrientii de care are nevoie ca sa ramana in forma si sa performeze in timpul activitatilor fizice. Foloseste o crema anticelulitica! Home made! Da, zatul de cafea face adevarate miracole, asa ca amesteca zatul de la cafeaua de dimineata cu o lingura de ulei de masline. Intinde produsul obtinut pe zonele cu probleme si infasoara-le cu o folie de plastic. Dupa 10 minute clateste… si minuneaza-te!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img