joi, 28 martie, 2024

Cati copii a avut Ginghis Han?

Distribuie:

Publicat:

Cati copii a avut Ginghis Han? Marele conducător mongol şi-a primit la naştere numele de Temujin care înseamnă „de fier” sau „fierar”. Când a împlinit 40 de ani a primit titlul de Ginghis Han. Potrivit cercetătorilor Ginghis nu are o traducere, însă Han înseamnă conducător.

Un mister al istoriei planează asupra numărului de concubine şi soţii pe care acesta le-ar fi avut. Un lucru este însă cert. Au fost multe.

În urma unui studiu realizat în 2003 s-a descoperit că unul din 200 de oameni îşi împarte o bucăţică din codul genetic cu marele Han. Mai exact 16 milioane de oameni sunt descendenţii acestuia.

Cati copii a avut Ginghis Han?

Numărul exact de copii nu este ştiut cu exactitate, însă se vehiculează că ar fi cel puţin câteva sute dacă nu câteva mii. Dovada stând şi în numărul mare de oamei ce au această origine genetică.

Ginghis Han este cunoscut ca fiind unul din cei mai mari cuceritori ai tuturor timpurilor. Acesta a cucerit o mare parte din Asia, punând astfel temeliile Imperiului Mongol.

A dispus mereu de o armată uriaşă, bine organizată şi extrem de mobilă. Astfel, Ginghis și principalii săi comandanți militari au întreprins numeroase războaie de cucerire, încheiate cu importante câștiguri teritoriale:

Siberia (1207)

China de Nord (1211-1215)

Asia Centrală (1219-1221

A invadat India (1221) și Rusia (1223).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img