vineri, 19 aprilie, 2024

CCR amana marirea de salarii din Sanatate si Educatie

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis sa amane pronuntarea pe sesizarea PNL si a Guvernului, pe OUG 20, cea care creste salariile din Sanatate si Educatie. Judecatorii CCR vor discuta din nou subiectul pe data de 14 decembrie.

Curtea Constitutionala a Romaniei a analizat miercuri cele doua sesizari depuse de PNL si de Guvern referitoare la legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor. Este vorba de legea care a consfiintit marirea salariilor impusa in Parlament la initiativa PSD si votata de toate partidele parlamentare

O obiectie de neconstitutionalitate a Legii privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost formulata de 65 de deputati apartinand grupului parlamentar al PNL, iar cealalta de Guvern.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, ulterior, ca Guvernul este nevoit sa ceara un control de constitutionalitate in cazul legii adoptate de Parlament. “Suntem nevoiti sa cerem un control de constitutionalitate a acestei legi care a fost adoptata si vreau sa fiu foarte clar: aceasta solicitare de control de constitutionalitate vizeaza doar legea care modifica ordonanta de urgenta si nu ordonanta de urgenta ca atare”, preciza Ciolos pe 8 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, si grupul PNL din Camera Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea acestei legi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img