vineri, 29 martie, 2024

CCR, lovitura pentru Liviu Dragnea – Decizia DEFINITIVA pe legea prevenirii spalarii banilor

Distribuie:

Publicat:

Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, astăzi, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a admis cu unanimitate de voturi că sintagma „cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale” este neconstituțională.

„A admis obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că sintagma „cu excepția organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale” din cuprinsul art. 4 alin. (2) lit.c) și art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este neconstituțională.”, se arată într-un comunicat remis presei.

De asemenea, CCR a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că celelalte dispoziții din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie.

Curtea Constituţională a dezbătut, miercuri, sesizarea depusă de parlamentari PNL şi USR la Legea privind combaterea spălării banilor, care a fost adoptată de Camera Deputaţilor după ce iniţial fusese respinsă.

Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată în 24 octombrie de Camera Deputaţilor, după ce iniţial fusese respinsă. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a explicat reluarea votului, afirmând că voturile unor deputaţi nu fuseseră contabilizate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img