miercuri, 17 aprilie, 2024

Ce a discutat Viorica Dancila cu premierul italian

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dancila, care s-a intalnit, joi, cu premierul Italiei, Paolo Gentiloni, spune ca au stabilit ca imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian sa aiba loc o sedinta comuna care ar putea contribui la diversificarea si consolidarea cooperarii sectoriale foarte bune deja intre Romania si Italia. Premierul Viorica Dancila, care s-a intalnit, joi, cu premierul Italiei, Paolo Gentiloni, spune ca au stabilit ca imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian sa aiba loc o sedinta comuna care ar putea contribui la diversificarea si consolidarea cooperarii sectoriale foarte bune deja intre Romania si Italia.

Premierul Viorica Dancila s-a intalnit cu presedintelui Consiliului de Ministri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, la Palatul Victoria, iar la finalul discutiilor au sustinut o declaratie de presa comuna.

"Am agreat impreuna cu premierul italian ca imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian sa avem o sedinta comuna, care ar putea contribui la diversificarea, dar si la consolidarea cooperarii sectoriale foarte bune deja intre tarile noastre, in domenii precum securitate si aparare, domeniile economice, energie, mediu, agricultura, justitie si afaceri interne, sanatate, cultura si educatie. Am remarcat impreuna cu satisfactie tendintele economice pozitive din ambele tari, context in care este oportun sa dam un impuls relatiilor economice romano-italiene", a declarat Viorica Dancila.

Ea a spus ca volumul schimburilor comerciale intre cele doua tari a ajuns in 2017 la aproape 14 miliarde de euro, un nivel record pentru ultimul deceniu, precizand, de asemenea, ca in Romania exista peste 21.000 de companii cu capital italian.

Premierul Viorica Dancila a mai aratat ca a discutat cu omologul sau si despre importanta comunitatii de romani din Italia, precum si despre comunitatea de italieni din Romania, "ambele fiind o punte de legatura intre cele doua state".

La finalul discutiilor cu premierul Italiei, Viorica Dancila a mai spus ca a exprimat "dorinta de a contribui activ la discutiile privind viitorul Uniunii Europene, inclusiv in perspectiva preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019". "Cred ca impreuna putem raspunde unor provocari precum Brexit, cadrul financiar multianual, dar si viitorul Uniunii Europene post-Brexit", a adaugat Dancila.

La ora 12.30, presedintele Consiliului de Ministri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, a fost primit la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis, iar de la ora 13.15 este programata o declaratie de presa comuna. De la ora 13.35, premierul italian va lua parte la un dejun de lucru oferit de prim-ministrul Viorica Dancila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img