joi, 18 aprilie, 2024

Ce a fost descoperit locul crimei jurnalistei Victoria Marinova. Bulgarii sunt revoltati de modul in care au actionat autoritatile

Distribuie:

Publicat:

Jurnalista de investigatie Victoria Marinova a fost violata si ucisa cusange rece, in urma cu cateva zile. Bulgarii sunt socati si revoltati de modul in care au reactionat autoritatile. Ministrul de Interne al Bulgariei s-a grabit sa spuna ca uciderea femeii nu are nicio legatura cu activitatile ei jurnalistice, desi pana acum oamenii legii nu l-au gasit pe criminal.

Politistii bulgari au retinut un ucrainean cu cetatenie romana, dar a fost eliberat rapid. Surse din politie sustine ca nu s-a putut stabili nicio legatura intre el si crima care a socat o lume intreaga, potrivit stirileprotv.ro. Autoritatile bulgare au arestat inca un suspect, care nu este cetatean roman.

Asasinarea jurnalistei Victoria Marinova a declantat un val de indignare in Bulgaria. Oamenii cred ca activitatile jurnalistice ale femeii au dus la uciderea ei. Ziarista de investigatie a tratat mult subiecte cu privire la coruptia din tara vecina, iar bulgarii cred ca asta i-ar fi adus sfarsitul.

Opinia publica s-a inflamat si mai tare cand jurnalistii au gasit la locul crimei un tricou pe care politistii par sa-l fi ignorat cand au facut cercetarea la fata locului. Oamenii nu mai au incredere in autoritati, mai ales dupa ce oficialii bulgari s-au grabit sa spuna ca Victoria Marinova ar fi fost victima unui barbat scapat de la spitalul de nebuni si ca nu ar fi fost asasinata din cauza investigatiilor pe care le-a facut.

Ultima emisiune a Victoriei Marinova a fost despre un scandal despre coruptie si fraudarea fondurilor europene, in care este implicata o companie apropiata premierului Boyko Borissov. Procurorii bulgari au deschis o ancheta pornind de la cazul prezentat de jurnalista.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img