vineri, 19 aprilie, 2024

Ce a reusit sa faca in doar doi ani primarul cu 10 clase ales fara sa promita nimic: drum agricol asfaltat, fibra optica in comuna, apa curenta, scoala renovata

Distribuie:

Publicat:

Primarul unei comune cu doar 300 de locuitori vrea sa organizeze in comuna sa un festival de muzica despre care sa se vorbeasca la fel de mult ca despre Electric Castle. Edilul are o poveste de viata impresionanta, ajungand in comuna pe care o conduce ca cioban angajat la un baci din sat. Vedeta alegerilor locale din 2016 din judetul Timis a fost comuna Secas. In cele doua sate apartinatoare, Secas si Crivobara, s-au inregistrat prezente uriase la vot din cauza celor care au votat pe baza vizei de flotant. Intre candidatii de la vremea respectiva a izbucnit si un scandal pe tema flotantilor, candidatii recunoscand ca alegerile in localitate sunt decise de cei cu viza de flotant. La alegerile din 2016, castigator al alegerilor a fost Simion Pop. 

„Adevarul” a relatat atunci fascinanta poveste a lui Pop, ajuns primar in comuna in care atunci cand era doar un copil a ajuns ca sluga a unui cioban din sat, caruia mai tarziu i-a devenit si ginere. In campania electorala dinaintea alegerilor locale din 2016, Simion Pop nu a promis nimic. „Vreau sa vad cum stau lucrurile. Nu am iesit sa mint. Le-am spus la oameni: ‹‹Daca aveti incredere in mine, sa nu credeti ca eu daca castig maine va curge lapte si miere pentru ca nu stiu exact care este situatia in primarie››.

Eu daca promit ceva trebuie sa ma tin de cuvant”, declara primarul in ziua alegerilor locale. Dupa doi ani de la alegerea lui Simion Pop, ne-am intors la Secas, o comuna cu doar 300 de locuitori si cu venituri la bugetul local de mai putin de 200.000 de euro, sa vedem ce a reusit sa faca primarul care nu a promis nimic in primii doi ani de mandat. Inainte de intrarea in comuna iese in evidenta un drum agricol proaspat asfaltat si o pancarta care arata ca drumul este reabilitat din bani europeni. E un proiect inceput de fosta administratie si finalizat de actuala. E vorba de asfaltarea a trei drumuri agricole cu o lungime totala de 12 km. Primarul a mai reusit sa aduca fibra optica pentru internet in comuna, sa asfalteze drumul pana la cimitir si sa reabilteze scoala in care invata 25 de copii, jumatate fiind de gradinita. Chiar daca este o scoala mica, cladirea este aranjata si dotata cu rampa pentru persoane cu handicap.„Avem apa curenta in Secas si avem un proiect in derulare de 900.000 de euro, fonduri europene, pentru extinderea retelei de apa la Crivobara. Prin PNDL, vrem sa asfaltam toate strazile din comuna, aproximativ cinci km, sunt 13 km de rigole si vreo 150 de podete de acces. Avem cadastru sistematic. E aproape finalizat.

S-au semnat toate actele, asteptam scrierea CF-urilor”, a declarat primarul. Edilul a mai spus ca doreste sa faca la intrarea in sat si un strand, dar unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este realizarea unui festival de muzica electronica la Secas. „Daca obtinem sponsori vrem sa facem un festival de muzica internationala in aer liber. In jur de 80% avem si sponsorii. La sfarsitul lunii august vrem sa facem ceva cum e la Cluj (n.r. Electric Castle). Avem o suprafata de 18 hectare pe care vrem sa organizam festivalul. Vrem sa aducem 25.000 de oameni”, viseaza cu ochii deschisi primarul, care a refuzat sa ofere momentan mai multe detalii.

Cum a reusit Simion Pop sa faca functiei
Au durat vreo doua saptamani pana a depus juramantul si prima problema a fost ca nu am gasit aici absolut nimic. Doamna care a fost primar nu a venit sa imi predea nimic. Sunt multe chestii de care m-am lovit si am facut multe presiuni ca sa rezolv problema asta. De exemplu, amenajamentul personal nu era.

Abia l-am implementat in 2015. Erau facturi care asteptau sa isi primeasca banii, dar documentatie nu era. Pe fond funciar am primit 43 de procese verbale de la Oficiul de Cadastru din 2013, 2014”, a mai spus edilul. Intrebat daca nu se teme ca este „saltat” de procurori, asa cum au reclamat alti colegi de-ai sai, primarul din Secas a declarat ca nu se teme „atat timp cat stiu ca sunt corect”. „Am fost si eu cercetat de DNA si nu am stiut nimic. Am fost reclamat ca am facut afaceri cu primaria, ca am luat pasune. Am primit hartie ca sunt nevinovat si nu e nimic”, a mai spus primarul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img